Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.

Sponsrat inlägg

Fyra episka moments i CS-historien

1
Vi har grävt i arkiven för att lyfta fram rivaliteten mellan Sverige, Danmark och Finland.
Snart drar gräsrotsturneringen Philips OneBlade Cup med en prispott på 50 000 kronor igång där lag från Danmark, Sverige och Finland deltar. Här kan du anmäla dig till det svenska kvalet som sker ikväll.

Det är alltså dags att kora vilka som har den bästa amatörscenen länderna mellan. Men innan vi gör det, tänkte vi titta tillbaka på några episka händelser i proffsvärlden som gjort att rivaliteten länderna mellan eskalerat.

1. Vi minns när danska Astralis mötte svenskarna i Fnatic under MLG Columbus 2016 och en väldigt krispig stämning uppstod. Bråket handlade om att Robin ”flusha” Rönnqvist gick ut innan matchen och sa att de kände sig trygga samt haft lätt mot danskarna.

Den kommentaren från flusha uppskattades inte alls från Astralis. I själva matchen tog sedan Astralis ledningen med 1-0 och på den andra kartan, med ställningen 15-2 till danskarna så tog de en time out, något som gjorde Fnatic vansinniga.

Ett år efter händelsen tog vi ett snack med Fnatics dåvarande coach Viktor "vuggo" Jendeby som onekligen kommer ihåg det hela.

– Det var ett riktigt slag under bältet och något som man än idag tänker tillbaka på och är förbannad över, säger vuggo.

2. Vi måste gå långt bak i tiden för att hitta några större framgångar för finnarna men 2007 tog 69°N-28°E en skalp mot svenska SK Gaming i finalen av WSVG Louisville.

Värt att notera är att NiP plockade hem tredje platsen i turneringen.

3. Att det varit en krispig stämning efter den där time outen i Columbus mellan Astralis och Fnatic är ingen hemlighet. Och det blev knappast bättre när årets första Major skulle delas ut där Astralis plockade hem titeln efter att ha slagit ut Fnatic i semifinalen med 2-0. I finalen slog de sedan Virtus.pro med siffrorna 2-1.

4. Vi har nämnt ganska många tråkiga händelser utifrån ett svenskt perspektiv, därför är det kanske läge att nämna några positiva också. Den 12 april 2012 slog Sverige Danmark i den inofficiella EM-finalen med 2-1. Vi minns även när finnarna fick stryk med samma siffror i EM-finalen 2009 och där danskarna slogs ut i semin.

Vilket land drar längst strået i Philips OneBlade Cup?

Att det finns en stark rivalitet och flera heta matcher i bagaget länderna emellan är uppenbart och så kommer det fortsätta. Men vilka kommer dra det längst strået i Philips OneBlade Cup och kunna titulera sig som det bästa landet inom amatörscenen?

Prispott:

1: 32 000 kronor
2: 18 000 kronor
3-4: 12 000 kronor
5-8: 6 500 kronor

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..