×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Allmänt

Sverige klara för VM-semifinal efter dramatisk avslutning mot Tjeckien

1
Efter en komfortabel seger mot Italien i åttondelen fick eken45jr och SebbeLarsen99 ett desto tuffare motstånd i kvartsfinalen mot Tjeckien. —Det var betydligt tuffare och jämnare än vad vi trodde att det skulle bli, säger eken45jr efter matchen.
Det svenska landslaget i Internationella Ishockeyförbundets e-hockey VM inledde starkt mot Italien. Både Henrik "eken45jr" Eklund och Sebastian "SebbeLarsen99" Larsen imponerade när de i överlägsen stil vann samtliga fyra matcher mot det italienska landslaget. Under onsdagens kvartsfinal mot Tjeckien blev det dock betydligt tuffare. Efter de två första matcherna var ställningen 9-6 till svenskarna som trots allt verkade ha det under kontroll.

I match tre kunde dock den tjeckiska spelaren Pepcastachurcik1 säkra en uddamålsseger mot Sveriges SebbeLarsen99. Med Sveriges starkaste kort kvar var det dock inte många som trodde att Tjeckien skulle kunna hämta in ett tvåmålsunderläge för att tvinga matchen till förlängning. J4rincze gjorde dock en överraskande bra match och inför den tredje perioden var ställningen 1-1 i matchen och totalt 13-11 i mötet.

När sex minuter återstod kunde den tjeckiska spelaren plötsligt ta ledningen och han var därmed bara ett mål ifrån att ta mötet till en förlängning. eken45jr kunde dock hålla huvudet kallt och med knappa 40 sekunder kvar av matchen fick han till en kvittering vilket innebar en totalställning på 14-12. Efter en betydelselös förlängning, som eken45jr lyckades vinna, slutade mötet 15-12 till Sverige som därmed är vidare till semifinal mot Kanada.

—Det var betydligt tuffare och jämnare än vad vi trodde att det skulle bli. Jag tror att det var en kombination av att vi inte riktigt kom upp i vår nivå och att tjeckerna spelade riktigt bra. Det var grymt skönt att vi tog hem segern tillslut, säger eken45jr till Fragbite efter matchen.

För oss tittare blev det lite nervöst när tjecken tog ledningen i slutet av matchen mot dig, hur kände du själv i det läget?

—Haha ja, jag brukar oftast inte vara så nervös när jag lirar men när han tog ledningen där i slutet så blev det riktigt svettigt. Men det var riktigt skönt att kvittera ganska direkt efteråt.

I semifinalen möter ni Kanada som är en av de stora favoriterna till slutsegern. Vad krävs för att ni ska slå dem?

—Ja det kommer verkligen att bli tufft. De har två världsklasspelare som representerar dem i Nuke och Josh. Det kommer verkligen krävas att vi spelar på topp för att vi ska ha en chans att slå dem.

Sveriges semifinal mot Kanada spelas ikväll, fredag, klockan 21:00 och går att följa med både svenska och engelska kommentatorer. Den engelska sändningen kommer att ske från IIHF:s officiella Twitchkanal medan den svenska visas på ngl_esportDE.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..