Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Linköping kopplar greppet om semifinalen mot Färjestad

1
Efter varsin seger under måndagen var det dags för match tre och fyra i semifinalserien mellan Linköping och Färjestad att avgöras. Värmlänningarna inledde överraskande starkt men det var tillslut de regerande mästarna som kunde säkra segern i båda matcherna och ta en 3-1 ledning i matchserien.
På onsdagskvällen spelades match tre och fyra i semifinalserien mellan Färjestad BK och de regerande mästarna Linköping HC. Lagen hade tidigare vunnit varsin match och ställningen i matchserien, som spelas i bäst-av-sju, var 1-1. Kvällens första match utvecklades till en riktig rysare efter att Färjestad tidigt gjort 1-0 genom Andreas "Affelj-" Ljungberg och sedan utökat till 2-0 genom Robin "Rubituss" Söderqvist. Den ledningen höll sig ända till slutet av den tredje perioden. Med sex minuter kvar att spela kunde Linköping reducera genom Joonas "Patzlaf" Paatiala och med dryga minuten kvar satte Patzlaf också kvitteringen på en kontring.

Som om det inte vore en kalldusch nog för Färjestad så skulle det även komma ett mål till på ordinarie tid. Efter ett misslyckat Färjestad-anfall kunde Paul "PleeMaker" Arontie sticka iväg på en kontring och efter en snurrfint skickade den finske forwarden iväg ett snabbt dragskott som letade sig in i Johan "Rundqviiist" Rundqvists vänstra kryss. 3-2 till Linköping stod sig sedan de 40 återstående sekunderna ut och man tog därmed en viktig seger i matchserien.

Efter den blytunga förlusten kunde inte Färjestad återhämta sig till kvällens andra match. Linköping gjorde 1-0 efter 16 minuters spel men trots att östgötarna kraftigt dominerade matchbilden så stod sig resultatet ända till den tredje perioden. Då började de regerande mästarna återigen få utdelning och kunde göra tre snabba mål. Med två minuter kvar av matchen gjorde Färjestad ett tröstmål genom Affelj, men värmlänningarna var långt ifrån nära att kunna hämta in resten av målen.

De dubbla segrarna för Linköping innebär att de går till kvällens matcher med en 3-1 ledning i semifinalserien. De regerande mästarna behöver därmed bara en seger till för att säkra en plats i finalen även i den tionde säsongen av ECL. Når de dit är sannolikheten stor att det blir en repris av förra säsongens final då HAVU Gaming leder den andra semifinalserien med 3-1 i matcher över hREDS. Avgörandet i de båda semifinalerna inleds ikväll klockan 20:00 och sänds på NHLGamers twitchkanal.

Artikelbild: Elias Gammelgård