×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Färjestad BK tar tre av fyra poäng i svenskmötet med Vesa Pompa HC

1
Färjestad BK fortsätter jakten på en slutspelsplats efter tre av fyra poäng i mötet med Vesa Pompa HC. Värmlänningarna avgjorde sent i den första matchen och såg ut att säkra två poäng även i den andra. Ett övertidsavgörande från Vesa Pompa satte dock stopp för det.
På torsdagskvällen hade det blivit dags för ännu ett svenskmöte i ECL 10. Den här gången var det Färjestad BK som ställdes mot Vesa Pompa HC i en match om viktiga poäng. Karlstadlaget jagar en slutspelsplats medan Vesa Pompa HC är inblandad i bottenstriden och behöver alla poäng de kan få för att avancera i tabellen. Den första perioden i dubbelmötet blev dock inte mycket för historieböckerna. Perioden slutade mållös och lagen hade tillsammans bara avlossat ett enda skott på mål.

eBasstian avgjorde efter brytning med skridskon

I mittperioden blev det dock liv i spelet och med en läcker variant tog Vesa Pompa ledningen i matchen. Anton "antoniomannen_" Svensander skickade pucken över hela banan, in i kortplanket där den sedan studsade rakt ut till en snabbskrinnande Henrik "eken45jr" Eklund som helt fri kunde lätta in pucken bakom Johan "Rundqviiist" Rundqvist. Ledningen stod sig perioden ut och Färjestad tvingades jaga i slutperioden.

I tredje perioden provade värmlänningarna samma variant som ledde till Vesa Pompas mål, något som lyckades. Harri "Totalii" Joona skickade ett stenhårt slagskott över banan, Andreas "Affelj-" Ljungberg var först på pucken och kunde skicka in kvitteringen med sex minuter kvar. Fyra minuter senare avgjorde Sebastian "eBasstian" Nagel för Färjestad efter att han turligt lyckats bryta en passning med skridskon, något som gav honom ett friläge som förvaltades på bästa sätt.

Nampis inblandad i det mesta för Vesa Pompa

Två poäng för Färjestad i den första matchen var kanske inte helt rättvist men i returen spelade man upp sig. Redan i första perioden tog man ledningen genom Affelj efter att ha inlett mycket offensivare än i den första matchen. Glädjen blev dock inte speciellt långvarig då repliken från Vesa Pompa kom snabbt när Mikke "Nampis" Nampajärvi skickade in ett direktskott kort efter Färjestads mål. Även den andra matchen fick en spännande avslutning då både andra och tredje perioden slutade mållös.

I förlängningen var det Färjestad som inledde bäst och laget såg ut att kunna säkra samtliga fyra poäng för kvällen. Istället för fyra poäng blev det dock tre. En av Vesa Pompas hetaste spelare för kvällen, Nampis, kunde nämligen stjäla pucken i offensiv zon och servera nyförvärvet Jere "jergeli" Jortama som helt fri kunde skicka in ett direktskott bakom Färjestadmålvakten.

För Färjestad var det trots övertidsförlusten tre viktiga poäng som säkrades. Laget ligger nu på en elfte plats i tabellen, två poäng bakom lagen på slutspelsplats. För Vesa Pompa ser läget betydligt tuffare ut. Laget ligger nu på femtonde och näst sista plats med åtta poäng upp till strecket. En poäng framför sig har man dock Luleå Hockey, så kampen om att undvika att bli sämsta svensklag lever i högsta grad.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..