×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Malmö tar full pott mot Luleå i grundseriens sista match

1
I den sista omgången av grundserien bjöd Luleå Hockey och Malmö Redhawks på ett riktigt målkalas som resulterade i fyra poäng till Malmö och en poäng till Luleå. För Malmöspelaren Tuukka "FlyerKungen" Kuha var kvällen också extra lyckad då finländaren vann den totala skytteligan efter sex mål mot Luleå.
Under fredagskvällen spelades den avslutande grundserieomgången av eSHL. I Sportbladets sändning ställdes femman Luleå Hockey mot tvåan Malmö Redhawks och det var två lag som i princip redan säkrat sina platser inför slutspelet. Den första perioden lagen emellan präglades av något som liknade ett ställningskrig där Malmö var det lag som kom upp i de flesta anfallen. Målen lyste dock med sin frånvaro ända fram till den minut 15 i period två när Henrik "eken45jr" Eklund kunde peta in en retur bakom Luleås Ville "Supreex" Korhonen.

Kort därefter kunde skåningarna också utöka ledningen när poängkungen Tuukka "FlyerKungen" Kuha gjorde sitt 40e mål för säsongen. Matchen fortsatte sedan fram och tillbaka i rasande fart när Connor "MartindalexC" Martindale reducerade på ett friläge innan Risto "Dominointi" Järvi satte 3-1 till Malmö. Den som hoppades på en spännande avslutning skulle heller inte bli besviken då den tredje perioden fortsatte i ett lika högt tempo.

Två lag som bjöd till med offensiv hockey

MartindalexC kunde nämligen ännu en gång överlista Edvin "Thunboorg" Thunborg i Malmö-kassen men Redhawks svarade ännu snabbare än förra gången när de bara sekunder senare utökade sin ledning efter fint samspel mellan Dominointi, Anton "antoniomannen_" Svensander och Johan "Lehmannens" Lehmann där den sistnämnda kunde panga in ett direktskott bakom Supreex.

Med sex minuter kvar av matchen fick Luleå chansen i powerplay och känslan var att de behövde utnyttja det numerära överläget för att ha chansen att ta matchen till förlängning. Det blev dock idel misslyckade försök till avslut och de två minuterna passerade snabbt utan att norrbottningarna fått in pucken. Istället tog de sista chansen när Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen reducerade med tre minuter kvar att spela.

FlyerKungen säkrade segern i skytteligan

Just mål i slutminuten verkar vara en gångbar taktik i eSHL och den här gången var det Luleås tur att lyckas med det. Med 27 sekunder kvar att spela klev nämligen nyförvärvet Jere "jergeli" Jortama fram och sköt matchen till förlängning. Där dröjde det dock bara ett par minuter innan Dominointi kunde avgöra och se till att Malmö säkrade extrapoängen. Inför returmatchen handlade sedan det mesta om FlyerKungen skulle säkra skytteliga-segern eller inte.

Malmö-forwarden fick bästa tänkbara start på den jakten när han gjorde hattrick redan i den första perioden som Malmö vann med 4-1. Därefter stod han för ytterligare två i mittperioden vilket ledde till en säkrad seger i skytteligan. Tvåan, Linköpings Paul "PleeMaker" Arontie, stannade nämligen på 43 mål efter att ha gjort tre mål i matcherna mot Leksands IF. De fem målen som FlyerKungen gjorde bidrog också i högsta grad till Malmös seger i matchen där slutresultatet skrevs till 8-3.

De möts i kvartsfinalerna

I och med att den sista omgången är spelad är det nu klart vilka lag som tagit sig vidare till kvartsfinalerna. Där möts serievinnarna Linköping HC och ett HV71 som höll undan för Rögle efter att ha vunnit båda matcherna mot Ängelholmslaget i den sista omgången. Malmö ställs i sin tur mot Djurgården Hockey som haft en tuff säsong och nu belönas med ett ännu tuffare motstånd i kvartsfinalen.

För sexan Växjö Lakers väntar trean Färjestad BK som inledde riktigt starkt men nu hamnat i en liten formsvacka. Återstår att se om Karlstad-laget kan hitta tillbaka till den fina formen man hade under den första halvan av serien. I den sista kvartsfinalen ställs femman Luleå mot fyran Leksands IF där norrbottningarna kommer att få det riktigt tufft att ta sig vidare trots att man på förhand var ett av lagen som tippades ta sig till en semifinal.

Kvartsfinalspelet inleds redan på måndag då två hela kvartsfinalserier kommer att avgöras och avslutas sedan med ytterligare två serier på fredagen. Lagen spelar ett möte som går i bäst-av-fem matcher och vinnaren avancerar till semifinal. För den som vill följa slutspelsmatcherna så kommer samtliga kvartsfinaler att sändas live, två på Sportbladet och två på NHLGamers Twitchkanal.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..