Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Linköping i topp efter fyra poäng mot Färjestad

1
Linköping HC förlängde sin åtta matcher långa vinstsvit mot Färjestad BK under måndagskvällen. Efter två segrar är man nu uppe i tio raka vinster och med en omgång kvar så toppar östgötarna tabellen fyra poäng före tvåan Malmö Redhawks.
Under måndagskvällen bjöd Sportbladets sändning på ett toppmöte mellan nyblivna Europamästarna Linköping HC och Färjestad BK. Linköping kom till matchen med åtta raka segrar i bagaget medan Färjestad som inledde säsongen starkt tappat farten och dalat till en tredjeplats i tabellen. I matchen var det Linköping som inledde starkast och de syntes att det var Europas bästa lag på isen då man hade det mesta av spelet. När den första perioden var över gick man också rättvist till vila med en 1-0 ledning och kanske skulle den också varit ännu större.

Högt tempo i mittperioden

Även den andra perioden präglades inledningsvis av en stark Linköpingspress men en utvisning gjorde att Färjestad fick chansen i numerärt överläge och det dröjde inte länge innan värmlänningarna utjämnat. Bredvid två Linköpingsbackar hittade Mattias "Tacterz" Hjelm en liten lucka och när pucken satt på bladet kunde den vane målskytten trycka in kvitteringen bakom Casper "ICappeI" Lundgren. Det målet blev startskottet för en riktigt underhållande period i matchen.

Kort efter kvitteringen fick nämligen Linköpings Joonas "Patzlaf" Paatiala ett friläge där han fintade bort Filip "Obagol" Feldt och avslutade med en hög backhand i mål. Ledningen höll dock inte länge och det var ingen annan än Tacterz som återigen hittade nätet bakom ICappeI. Därefter blev det inga fler mål i mittperioden men det höga tempot fortsatte även i den tredje.

Tog matchen till förlängning

Efter ett par minuters spel i slutperioden kunde nämligen Christoffer "I-Maise-I" Berntsson ge Färjestad ledningen för första gången i matchen efter att ha prickskjutit in ett dragskott i krysset. Precis som i den andra perioden dröjde det dock inte länge innan kvitteringen kom efter att Joel "jtorro-.-" Tourunen fått en drömpassning av Patzlaf vilket gjorde att Obagol inte hann med i sidledsförflyttningen.

Därefter lugnade sig spelet ner och matchen gick till förlängning. Där kunde Linköping avgöra efter att Paul "PleeMaker" Arontie rundat kassen och lirkat in pucken bakom både Obagol och Färjestadförsvarare. Även i returmatchen var det Linköping som inledde bäst och Erik "I_Eki_I" Tammenpää pangade in ledningsmålet redan efter tre minuter. Färjestad spelade dock upp sig betydligt och efter fint samspel mellan Tacterz och Robin "Rubituss" Söderqvist kunde man också kvittera.

Intensiv press gav inget resultat

I mittperioden såg det ut att vara ett helt annat Färjestad på banan och plötsligt var det Linköping som hade det kämpigt i egen zon. Trots det kunde östgötarna kontra in ledningsmålet, ett inte helt välförtjänt resultat sett till matchbilden. Färjestad fick även chansen i numerärt överläge men inte heller då kunde Karlstadlaget få hål på ICappeI i Linköpingsmålet. När Linköping sedan kontrade in även 3-1 kändes det som att luften gick ur värmlänningarna och periodpausen kom lägligt.

I den tredje perioden stängde Linköping igen bra och det såg ut som att man fått ordning på det som inte stämde i inledningen av den andra perioden. Kanske var det därför inte helt oväntat att Färjestad var laget som skulle få till en reducering efter att Tacterz vispat in en retur från nära vinkel. Närmare än så kom man dock aldrig och Linköping kunde tillslut vinna matchen med 5-2 vilket innebär att man, med två matcher kvar, säkrat seriesegern då man leder med fyra poäng före tvåan Malmö Redhawks som östgötarna har övertaget mot på inbördes möten.

Resultat från kvällens övriga matcher hittar ni här och för en aktuell tabell klickar ni här.