×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Oskarshamn tar sin första seger — avgör i förlängning mot Skellefteå

1
Efter 17 raka förluster tog Oskarshamns förlustsvit äntligen slut. Laget som har mer än -100 i målskillnad ledde länge mot Skellefteå men fick sedan se västerbottningarna kvittera med mindre än sekunden kvar. Det stoppade dock inte IKO som sedan kunde avgöra i förlängningen och ta hem sina två första poäng i eSHL.
Fredagskvällens omgång i eSHL bjöd på ett regelrätt bottenmöte. Både IK Oskarshamn och Skellefteå AIK valde att satsa på lokal förankring när de satte ihop sina lag och de tippades också hamna i botten av just den anledningen. Efter 16 omgångar var det Skellefteå som lyckats bäst av de båda lagen då man stod på fem poäng. För Oskarshamn såg läget betydligt sämre ut och med en målskillnad på -152 var det inte heller konstigt att de stod på noll inspelade poäng.

Nyförvärvet nätade direkt

I den första matchen var det också elvan i tabellen, Skellefteå, som inledde starkast och de tog rättvist ledningen genom Simon "Zidso" Lundberg efter dryga åtta minuters spel. Precis innan transferfönstret stängde gjorde Oskarshamn två värvningar för att stärka upp, framförallt mot defensiven men det lönade sig även offensivt då nyförvärvet Daniel "Halvdan89" Lindgren satte kvitteringen bara tre minuter senare.

Skellefteås press mattades dock inte av och det var i princip spel mot ett mål under mittperioden. Trots det lyckades västerbottningarna inte hitta nätet bakom en välspelande Pontus "ReapzQ69" Svensson i IKO-målet. Efter att man fått sitt andra powerplay i matchen under den tredje perioden kom dock utdelningen och laget fick betalt för sin enorma press när Liam "rookieLIAMOVIC" Carlsson fick sikta in sig och lägga in ett dragskott i krysset.

Kort därefter avgjorde samma spelare matchen efter att ha förvaltat ett friläge på bästa sätt. Oskarshamn gjorde det spännande ända in till slutsekunderna efter att man reducerat och sedan haft en puck i stolpen men pucken ville inte riktigt in och Skellefteå tog kvällens första tvåpoängare. I returmatchen verkade Oskarshamn fast beslutna om att ta sina första poäng för säsongen och laget verkade inte alls nedslagna efter den inledande förlusten. Man tog också ledningen med tre sekunder kvar av den första perioden genom Oskar "norre1337" Norén.

Kvitterade i numerärt underläge

Sena mål verkade vara IKO:s specialitet då man utökade sin ledning i mittaktens slutminut genom Gonzalo "Chilenco" Torres. Skellefteå replikerade dock snabbt genom rookieLIAMOVIC som gjorde sitt tredje mål för kvällen i inledningen av den tredje perioden. Det blev sedan rejält spännande när Skellefteå hade flera lägen att kvittera men de såg ut att misslyckas när tremålsskytten rookieLIAMOVIC åkte ut för en hakning med 45 sekunder kvar att spela.

Trots spel fyra mot fem lyckades dock västerbottningarna kontra in kvitteringen när klockan stod på 19:59. Tufft för Oskarshamn som ändå säkrade sin första historiska poäng. De ville dock mer och trots det tuffa baklängesmålet kunde de resa sig i förlängningen och ta sin första seger i eSHL efter att Chilenco avgjort. Efter matchen var Oskarshamns målvakt, ReapzQ69, glad över de två poängen och berättade att de inte blev alltför nedstämda efter Skellefteås sena kvitteringsmål.

—Det var tufft när de gjorde målet, men det är sånt som händer och vi tog nya tag i förlängningen och slutade inte att försöka. Det var viktigt att vi fortfarande höll upp spelet trots motgången och det var lättande när vi säkrade de två poängen.

"Vi ska bara ta lärdom och lära oss av de bästa"

En som klivit åt sidan i och med nyförvärvens ankomst men som gläds lika mycket över segrarna är Joakim "SwinToo" Johansson som berättar att han hade på känn att det skulle bli minst en seger ikväll. Han säger också att laget var väl medvetna om med vilka förutsättningar de gick in med inför säsongen men att man ändå kunnat hålla humöret uppe.

—Jag trodde faktiskt att vi skulle ta en seger ikväll. Klart man är glad för grabbarna då man vet hur mycket tid de lägger ner varje kväll.

—Vi visste vad vi gick med på innan säsongen startade så humöret har mer eller mindre alltid varit bra och grabbarna har varit noga med att stötta varandra. Alla har inställningen att denna säsong ska vi bara ta lärdom och lära oss av de bästa för att på sikt bygga något stort.

Ni har tagit in två nya spelare vilket ser ut att ha fått fart på ert spel, jämnt mot Djurgården senast och ikväll kommer era första poäng. Vad är det som killarna bidragit med som ni saknat?

—Både Halvdan och Fancystick kommer in med mängder med rutin och ett stabilt backspel som gett mer lugn till våra forwards. De kommer också med många bra tips till oss som är så pass oerfarna av just denna höga nivån som eSHL har med alla dessa duktiga lag som spelar i ligan.

En i sammanhanget liten seger kan tyckas då Oskarshamn är helt avhängda från slutspelet och har sex poäng upp till Skellefteå som är närmaste lagen ovanför i tabellen, men lita på att det nog ändå var en hel del glada miner bland spelarna som nu alltså äntligen tagit sina första poäng i eSHL. Det är inte heller omöjligt att det kan bli fler redan i nästa omgång då man ställs mot ett Rögle BK som tappat rejält efter sin fina inledning och har haft problem i matcherna där man förväntats vara spelförande.Artikelbild: Skärmklipp från Sportbladet
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!
2020-08-10 16:33
Faruk "pita" Pita är en av de mest framgångsrika coacherna i svensk Counter-Strike. Han ledde Ninjas in Pyjamas till deras första major och har ett stort antal titlar under sitt namn. Men han har även en lång historia som startade redan i 1.6. I denna intervju går vi igenom den första halvan av pitas karriär.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..