×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Färjestad vinner eSHL-premiären — tar dubbla segrar mot Växjö

1
I en jämn och spännande premiärmatch av den nya satsningen eSHL kunde Färjestad BK ta hem samtliga fyra poäng mot Växjö Lakers. Efter matchen avslöjade matchvinnaren, Matti "SelanneFIN" Makkonen, att det varit lite nervöst inför premiären. —Det var helt klart lite premiärnerver idag.
Ikväll spelades premiärmatchen i eSHL mellan Färjestad BK och Växjö Lakers. I den historiska matchen var det förhandsfavoriterna Färjestad som inledde starkast och under stora delar av första perioden var det spel mot ett mål. Smålänningarna spelade dock uppoffrande i defensiven och höll så när nollan perioden ut. Med 1 minut och 20 sekunder kvar av perioden gav Färjestads press resultat och Christoffer "I-Maise-I" Berntsson noterades för det historiska första målet i eSHL.

Avgjorde med 26 sekunder kvar

Växjö repade sig dock redan i den andra perioden och efter tre minuters spel kvitterade de genom Fredrik "Kattenj" Jansson som var vaken och bröt en passning från en Färjestads-spelare. Målet gav ny energi till Växjö som hade chansen att ta ledningen flera gånger om. Med dryga två minuter kvar av perioden fick de också chansen i powerplay men lyckades inte utnyttja övertaget. Istället kunde Färjestad åter ta ledningen med blott en sekund kvar av perioden när Wille "Willekunq" Juntunen valde att ta köksvägen in på mål vilket överlistade Joona "Hullued" Saarinen i Lakers-kassen.

Den tredje perioden bjöd på riktigt böljande spel och avslutningen blev därför passande sett till matchbilden. Växjö kvitterade nämligen med 48 sekunder kvar att spela bara för att sedan släppa in ett mål med 26 sekunder kvar när Robin "Rubituss" Söderqvist kunde avgöra matchen. Seger i den första matchen av två för Färjestad som nog var ganska nöjda över det sena ledningsmålet.

"Lite premiärnerver"

I returmatchen var det Växjö som inledde bäst men de fick aldrig till det stora spelövertaget som Färjestad hade under inledningen av match ett. Både Filip "Obagol" Feldt i Färjestads-målet och Hullued i Lakers-kassen fick stå för ett par svettiga räddningar vilket gjorde att den första perioden slutade mållös. I period två tvingades Hullued kapitulera tidigt när I-Maise-I bjöds på ett friläge. Färjestad-centern avslutade iskallt med en dragning och la in pucken med en fin backhand.

Växjö kvitterade bara minuter senare genom Fredric "EDHOLMINHO" Edholm som kunde nypa dit ett direktskott i slottet. Glädjen blev dock kortvarig för det hann bara gå en dryg minut innan Matti "SelanneFIN" Makkonen pricksköt in 2-1 målet. Det blev också det matchavgörande målet då den tredje perioden slutade mållös. De dubbla segrarna betyder att Färjestad inleder säsongen med att ta fyra poäng medan Växjö får kämpa vidare för sina första poäng. Matchvinnaren i match två, SelanneFIN, berättade efter matchen att det varit lite nervöst inför premiären.

—Det var helt klart lite premiärnerver idag. Första matchen kontrollerar vi medans Växjö tar vara på sina chanser, men vi visar styrka som kommer tillbaka efter två tunga kvitteringar. Match två tar vi för lite risker och Växjö kunde lika gärna plockat med sig någon poäng. Viktigast är full pott och en bra start på turneringen.

På fredag väntar Djurgården som på förhand tippats slåss med er i toppen av tabellen, hur ser du på den matchen?

—Vi har ju mött Djurgården ett par gånger tidigare, när de var Miracle, och är medvetna om hur skickliga de är. Det kommer krävas två stabila insatser av oss för att vi ska få med oss alla poäng ur denna drabbning, och det siktar vi såklart på!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..