×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Malmö Redhawks värvar ytterligare en spelare från Europamästarna

1
Sedan tidigare har det varit klart att Malmö Redhawks värvat tre spelare från de regerande Europamästarna Havu Gaming. Nu har de gjort klart med en fjärde spelare från det finländska topplaget. —När nyheten gällande fasta matchdagar/tider blev officiell kände vi ett behov av att bredda vår trupp från sex till åtta spelare, säger lagkapten Johan "Lehmannens" Lehmann.
Idag kan Fragbite avslöja att Malmö Redhawks värvar ytterligare en spelare från regerande Europamästarna Havu Gaming. Sedan tidigare är det klart att forwardsduon Risto "Dominointi" Järvi och Tuukka "FlyerKungen" Kuha ingår i Malmös ordinarie uppställning och att Hannes "Hansulinho" Kettunen kommer att agera backup på målvaktssidan. Nu tar Malmö in den tredje länken i Havus fruktade kedja, Ilmari "Puantso" Lehkonen.

Under grundserien i European Championship League har Puantso spelat 20 matcher med Havu och på dem stått för 28 poäng. Det finländska laget är även klara för final där de möter Linköping HC. Puantso har växlat upp under slutspelet där han stått för hela 25 poäng på 11 matcher. Tillsammans med Dominointi och FlyerKungen har han under stora delar av ECL-säsongen bildat en fruktad kedja som tillsammans stått för 140 poäng under grundseriens 30 matcher. Enligt lagkaptenen Johan "Lehmannens" Lehmann kommer dock Puantso i första hand att agera reserv.

—När nyheten gällande fasta matchdagar/tider blev officiell kände vi ett behov av att bredda vår trupp från sex till åtta spelare. Målet var att ta in två skickliga, allsidiga och spelsugna reserver som är och redo att hoppa in i hetluften direkt när tillfälle ges.

Ni har fyra spelare från de regerande Europamästarna i ert lag, hur mycket lockar det att sätta in allihopa från start?

—Ingenting som förändrats från vårt håll. Vi tror stenhårt på vår originaluppställning och går in i turneringen med Hansulinho och Puantso som reserver.

Vad kommer Puantso att bidra med till laget?

—Ippe är en person som alltid bidrar med positiv energi och ger laget bästa förutsättningar för att lyckas. Han är känd för sin förmåga att alltid steppa upp och göra sina bästa matcher när det betyder som mest. Han besitter ett makalöst spelsinne och är en av de mest mångsidiga spelarna som går att få tag i. Han håller absolut högsta klass som både forward och back.

För de hockeyfans som känner igen namnet Lehkonen och följde Frölunda Indians under säsongerna 14/15 och 15/16 så är det nämligen så att Ilmari Lehkonen är yngre bror till tidigare Frölundaspelaren Artturi Lehkonen. Äldre brodern Lehkonen tog som bekant SM-guld med Frölunda under säsongen 15/16, återstår att se om Lehkonen den yngre återupprepar succén med Malmö i eSHL.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..