×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Färjestad missar slutspel: "Vi var helt enkelt inte redo för slutspel"

0
Det blev inget slutspel i ECL för Färjestad BK som nu satsar på att spela in sin nya uppställning inför eSHL i Januari. Laget ska också på lagträff i Karlstad i mellandagarna, något som lagets målvakt Filip "Obagol" Feldt ser fram emot.
Efter två vinster och två förluster under de fyra avslutande matcherna är det nu klart att Färjestad BK missar slutspelet i ECL Elite. Laget som inledde säsongen riktigt bra och låg i toppen av tabellen under de inledande omgångarna hamnade sedan i en rejäl formsvacka. Som värst hade Karlstadlaget 12 förluster på de 14 senaste matcherna, ett facit som var allt annat än imponerande.

Säsongen avslutades under onsdagen med två dubbelmöten. Ett mot Tiki Talk och ett mot Poggers. Där slutade det med delad poäng i båda mötena vilket i slutändan inte var tillräckligt. Färjestad slutar därmed två poäng ifrån en slutspelsplats och det hade alltså behövts ytterligare en vinst.

Den lilla marginalen som gör att de nu missar slutspelet känns förmodligen lite extra sur då värmlänningarna hade ledningen med 2-1 inför tredje perioden i förlustmatchen mot Poggers men sedan tappade den till förlust 2-4. Lagets målvakt Filip "Obagol" Feldt delar också den uppfattningen när han dagar efter uttåget summerar säsongen.

—Det är mycket beklagligt men det var tyvärr så säsongen utvecklade sig. Vi var helt enkelt inte redo för slutspel ännu. När allt kom till kritan så faller vi i avgörande lägen i många matcher och då vinner man inga matcher i högsta ligan i Europa. Vi har definitivt tagit lärdom utav detta och tror det är nyttigt för oss med ett litet break inför eSHL som kommer att bli en fantastisk turnering på alla sätt och vis.

Laget kommer enligt Obagol att ta en veckas uppehåll från träningar och för att alla spelare ska hinna njuta av både julbord och julstök på hemmaplan. Därefter är det dock dags för hårdträning och Obagol säger att det ska bli spännande att se hur laget kan utveckla sitt spel med nyförvärvet från Havu, Kristian-Mikael "Nassustelija" Katajisto.

I mellandagarna träffas hela laget i Karlstad då Färjestad anordnar en lagträff i staden, något som uppskattas av Obagol. På frågan om hur han ser på sitt lags chanser att prestera bra i eSHL framstår han som lite försiktig men ändå hoppfull i sitt svar.

—Jag kommer inte att gå ut lika hårt som Malmö gjort och säga att våra chanser är extremt höga till att vinna allt. Men jag ser oss definitivt som ett lag som ska vara med och fajtas om en topp 3 placering.


2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..