×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Tufft i ECL för Färjestad — Två vinster på de 14 senaste matcherna

1
Färjestad är inne i en tuff period med endast två segrar på de 14 senaste matcherna. Lagets målvakt, Filip "Obagol" Feldt, säger att laget kommer att göra förändringar inför de avslutande matcherna och att siktet är inställt på att säkra en slutspelsplats.
Ända sedan den ödesdigra söndagen i november då Färjestad BK förlorade två dubbelmöten, först mot Filadelphia och sedan mot Luleå, har det gått riktigt tungt för laget. Under de 14 senaste matcherna har de endast vunnit två och ligger just nu nedanför slutspelsstrecket.

Det fina spelet i inledningen av serien, då laget vann i princip samtliga matcher, är som bortblåst och slutspelsplatsen känns mer och mer avlägsen för varje match som spelas. Det är något som lagets målvakt, Filip "Obagol" Feldt säger att de är medvetna om men att de fortfarande är fast beslutna om att göra allt för att nå slutspelet.

—Det har inte gått som vi velat den senaste tiden. Klart vi är besvikna då vi alltid haft slutspel som mål. Nu finns ju den chansen fortfarande kvar och vi kommer göra allt för att nå dit. I och med att nyheten med eSHL kom ut så har vi något att lägga grunden för samt se fram emot senare i vinter.

Att nyheten om eSHL, och vetskapen om att oavsett hur det går i ECL så finns alltid eSHL kvar, har påverkat negativt är dock något som Obagol tillbakavisar.

—Vi har fullt fokus på ECL och vi har bara 3 matchdagar kvar i början på nästa vecka. Vi vill verkligen ta oss till slutspel så det är helt klart vår högsta prioritet just nu.

Laget kommer också att, för första gången under säsongen, göra förändringar i uppställningen inför de avslutande matcherna. Atte |-Aze-| Turtianen kommer att ersättas av Matti "SelanneFIN" Makkonen som därmed gör sin debut för Färjestad i ECL-sammanhang.

På pappret har Färjestad en enkel avslutning kvar då tre av fyra lag som de möter ligger bakom dem i tabellen. Tabelljumbon som tidigare gick under namnet Synergy Hockey har nu blivit upplockade av Leksands IF, något som gör att det har blivit dags för ytterligare ett SHL-möte i ECL. Obagol säger dock att ingen i laget underskattar motståndet som är kvar.

—Jag vill påstå att det inte finns några enkla matcher i Elite, det är en otroligt jämn serie. Det ska helt klart bli kul att möta Leksand och se vart dom står inför eSHL dessutom. Vi ska försöka spela vårt spel och tro på det så får vi se hur långt det räcker, vi har ju inget att förlora i dagsläget så det är bara till att köra.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..