×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Excel utslagna — nu ställs Perkz mot sitt gamla lag

1
Svenske Finn "Finn" Wiestål och hans Excel hade ett drömläge i slutspelsmatchen mot Team Vitality men lyckades inte stänga matchserien och förlorade istället med 3-2.
Trots att det håller till en hel del svenskar i den Europeiska proffsligan LEC så var det bara två svenska spelare som lyckades ta sig till vårsäsongens slutspel. En av dem var toplanern Finn "Finn" Wiestål som var med och säkrade Excel Esports första slutspelsplats någonsin så sent som för två veckor sedan. Lagets femteplats i grundserien innebar att man fick starta i losers bracket, med andra ord var man därmed tvingade att vinna varje slutspelsmatch för att ha en chans att ta sig till finalen.

I matchen mot det förmodade superlaget Team Vitality inledde man också starkt och kunde något oväntat ta hem den första matchen i bäst-av-fem serien. Vitality med veteranerna Luka "Perkz" Perković och Barney "Alphari" Morris i laget stressade dock inte upp sig och kunde istället slå tillbaka direkt. Efter att lagen vunnit ytterligare varsin match spelades den klassiska låten Silver Scrapes inför lagens femte och direkt avgörande match.

Markoon lyckades inte rädda sitt lag i den avgörande matchen
Störst press hade kanske Team Vitality på sig själva. Inför säsongen pratades det om Europas nya superlag där stjärnor som Perkz och Alphari värvats hem från Nordamerika och AD-Carryn Matyáš "Carzzy" Orság värvats in från regerande mästarna MAD Lions. Det var med andra ord höga förväntningar på laget. I den avgörande matchen mot Excel stod de också pall för förväntningarna.

Redan från start imponerade Vitality och satte hård press på Erlend "NukeDuck" Våtevik Holm i midlane. Tack vare en storspelande Mark "Markoon" van Woensel kunde dock Excel hålla sig kvar i matchen och det krävdes en Baron Nashor för Team Vitality innan vågskålen tippade över helt och hållet till deras favör. Efter 32 minuters spel, med baronbuffen i sina händer kunde Perkz och hans lagkamrater förstöra Excels nexus och vinna matchen. I och med segern väntar nu G2 Esports i slutspelets andra omgång, en match som spelas fredagen den 1 april klockan 18:00.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..