×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Inga svenskar med när MSI avgörs på Island — har inte hänt sedan 2017

1
Esportturneringar som spelats offline har lyst med sin frånvaro under den pågående covid-19 pandemin. Ett undantag är Mid-Season Invitational i League of Legends som spelas på Island. Turneringen där världens just nu bästa lag gör upp om titeln inleds idag och avgörs den 23 maj.
För första gången sedan 2017 kommer inte en enda svensk att spela under Mid-Season Invitational. Detta trots att Martin "Rekkles" Larsson inför vårens säsong skrev på för G2 Esports vilket skapade något av ett superlag i Europa. Lagets första säsong med Rekkles som ADC resulterade dock i en missad finalplats och istället låg svenskhoppet på Rogue med Emil "Larssen" Larsson i laget. Med två snabba vinster såg Rogue ut att ha bokat in biljetterna till Reykjavik, men MAD Lions kunde vända underläget och säkra MSI-platsen.

Årets MSI har ett nytt format där samtliga lag deltar i gruppspelet från start och play-in har strukits helt. Från början skulle 12 lag ha deltagit men de Vietnamesiska representanterna stoppades från att åka till Island, precis som de också blev stoppade från att åka till Kina under Worlds 2020. Med 11 lag blir det därför ett väldigt annorlunda gruppspel där grupperna B och C spelar ett bäst-av-en double round-robin gruppspel, medan grupp A spelar ett fyrdubbelt round-robin gruppspel. De två bästa lagen avancerar sedan till nästa del av turneringen.

Europas representant, MAD Lions, ställs i sin grupp mot turkiska Istanbul Wildcats, brasilianska paiN Gaming och HongKong-baserade PSG Talon. Favoriter till att vinna turneringen är de regerande världsmästarna DWG KIA (tidigare Damwon Gaming). De lär dock bli utmanade av de kinesiska mästarna, Royal Never Give Up som efter ett par år av motgångar åter är tillbaka i toppen av världseliten. Turneringen följer du bäst via http://watch.lolesports.com/ och första matchen spelas idag klockan 15:00.

Bild: Riot Games
Bild: Riot GamesArtikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..