×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Svenskfesten förstörd — Tappar 2-0 ledning i finalen

1
Med både G2 Esports och Rogue vidare till finalhelgen av LEC var det upplagt för en svensk triumf. När Emil "Larssen" Larsson och hans Rogue först besegrat G2 i semifinalen och sedan tagit en 2-0 ledning mot MAD Lions i finalen såg söndagen ut att bli en fin svenskdag. Tre raka förluster satte dock stopp för festen.
Hårdsatsande G2 Esports var stora favoriter inför vårens säsong av LEC. Efter att ha värvat Martin "Rekkles" Larsson från Fnatic var det nog många som undrade vilka som skulle klara av att slå dem. Svaret på den frågan visade sig vara både MAD Lions och Rogue. I slutspelet visade det sig att de unga lagen listat ut G2:s svagheter och klarade av att utnyttja dem i bäst-av-fem serierna.

Finalen spelades således utan ett G2 Esports eller Fnatic för första gången någonsin. Rogue med svenska midlanern Emil "Larssen" Larsson och coachen Marcus "Blumigan" Blom i laget öppnade starkt i en final som skulle komma att skriva in sig i historieböckerna på mer än ett sätt. Efter två matcher stod det 2-0 till Rogue och inte mycket talade för att MAD Lions skulle klara av att vända matchserien.

Med lite innovation och en chansning på Wukong i toplane för İrfan "Armut" Berk Tükek kunde dock lejonen röna framgång med sin aggressiva spelstil. Efter två jämna matcher där de tog hem segern var finalen kvitterad till 2-2 i matcher och efter obligatoriska Silver Scrapes avgjordes mötet i den femte och sista matchen. Den blev också jämnast av samtliga matcher och det var med minsta möjliga marginal som MAD Lions lyckades säkra segern och därmed också titeln.

De skriver också in sig i historieböckerna som det fjärde laget att vinna LEC/EU LCS någonsin, tidigare har Fnatic och G2 Esports prenumererat på den titeln, med undantaget 2014 när Alliance lyckades vinna en. Här näst väntar spel i Mid-Season Invitational som avgörs på Island, där ställs de Europeiska mästarna mot bland annat DWG KIA och Cloud9.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games
2021-12-05 15:44
Det skriks om uppdateringsfrekvens, responstid och färger på en skärm. Men detta säger inte vilken typ av skärm du ska köpa. Ta detta quizet för att veta vilken typ av skärm som passar dig bäst.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..