×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

VM-finalisten klar för TSM i LCS — får rekordlön på 51 miljoner

1
Hu "SwordArt" Shuo-Chieh spelade så sent som för en månad sedan final i Worlds med sitt Suning. Nu är det klart att han spelar i den Nordamerikanska ligan LCS under nästa år. 23-åringen är nämligen klar för TSM som han skrivit ett tvåårskontrakt med. Lönen som slår alla tidigare rekord uppges landa på 51 miljoner kronor.
I en intervju med anrika Washington Post avslöjade TSM:s ägare Andy "Reginald" Dinh att laget skrivit kontrakt med Suning:s support, Hu "SwordArt" Shuo-Jie. 23-åringen som främst är känd för sin tid i Flash Wolves har sedan 2018 spelat i den kinesiska ligan med laget Suning. Där var den senaste säsongen mest framgångsrik när SwordArt och hans lagkamrater tog sig hela vägen till final i Worlds.

Trots en finalförlust mot DWG KIA så imponerade SwordArt såpass mycket på Reginald att TSM bestämde sig för att skriva kontrakt med den Taiwanesiske spelaren. Kontraktet som sträcker sig över två år blev snabbt också känt som ett rekordkontrakt då SwordArt uppges få hela 51 miljoner kronor i lön för de två åren.

—Jag tror det kommer att bli en hel del press på de spelarna som SwordArt ska spela med. Han är en VM-finalist och det finns en förväntan på att man levererar på en viss nivå om man spelar med en spelare av den kalibern, säger Reginald till The Washington Post.

Att skriva kontrakt med en spelare som SwordArt är dock bara ett steg på vägen. Inför de kommande säsongerna är TSM:s ultimata mål att nå final i Worlds enligt Reginald. Redan till nästa år är målet att nå kvartsfinal. Det blir isåfall utan ett par andra världsstjärnor, Søren "Bjergsen" Bjerg och Yiliang Peter "Doublelift" Peng, som valt att avsluta karriärerna i år.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games
2021-11-19 15:37
Visst kan svenskar mer än norskar om esport? Vi lät Godsent-proffsen Vanessa "Nessa" Ahlström och Hege "Hedje" Botnen tävla mot varandra i en klassisk frågesport för att få ett definitivt svar.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..