×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Efter förlusten av Rekkles — han är Fnatics nye svensk

1
Slutet på 2020 har varit händelserikt för Fnatic. Först försvann Martin "Rekkles" Larsson till G2 efter åtta år i organisationen, sedan bröt man kontraktet med midlanern Tim "Nemesis" Lipovšek och värvade Yasin "Nisqy" Dinçer som ersättare. Vem som tar över som AD-Carry är inte klart, men en svensk ersättare för Rekkles har man redan hittat på coachpositionen.
Jakob "YamatoCannon" Mebdi är klar som ny huvudcoach för Fnatic. Det offentliggjorde den Europeiska organisationen under onsdagseftermiddagen. Den svenska coachen, som också synts som expert under LEC-sändningarna, återvänder efter en säsong som huvudcoach i Koreanska Sandbox Gaming. 24-åringen blev historisk som förste västerlänning att coacha ett LCK-lag, men trots ett rejält lyft under svenskens ledning så nådde inte Sandbox Gaming slutspel i LCK. Resultatet var dock en förbättring jämfört med föregående säsong och organisationen verkade av allt att döma nöjda med svensken.

I oktober meddelade YamatoCannon att han av personliga skäl skulle lämna Korea och nu är det alltså klart att hans nya klubbadress blir Fnatic. Där efterträder han Alfonso "Mithy" Aguirre Rodríguez som ännu inte annonserat om det blir en fortsättning på coachkarriären. Med sig får han också assisterande coachen Gary "Tolki" Mialaret som tidigare arbetat för T1. Svensken kommer in i Fnatic under speciella omständigheter då lagets stora stjärna, Martin "Rekkles" Larsson, precis lämnat för värsta rivalen G2 Esports och kontraktet med midlanern Tim "Nemesis" Lipovšek brutits. Det är dock inget som verkar påverka organisationens förväntningar på 2021.

—Yamato och Tolki är en perfekt kombination av erfarenhet och analytisk förmåga som vi behöver i laget inför 2021. Vi har redan haft diskussioner med dem kring vilka spelare och vilken struktur vi vill ha, så jag är säker på att vi kommer att vara fullt redo för nästa säsong när den inleds, säger Fnatics manager Javier "dardo" Zafra i ett pressmeddelande.


Artikelbild: Riot Games
2021-07-24 10:54
En supportspelare är vanligtvis inte den som får mest uppmärksamhet. I den här artikeln vill vi råda lite bot på detta och hylla tre av Sveriges bästa spelare att ha vid sin sida.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..