×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Spelade i första Worlds — nu avslutar Doublelift karriären

1
Yiliang "Doublelift" Peng tillhör den lilla skara som spelade i den första Worldsturneringen någonsin, då slutade det med en fjärdeplats. Sedan dess har han vunnit den Nordamerikanska ligan inte mindre än 8 gånger. Årets säsong blev dock den sista, under onsdagskvällen meddelade Doublelift att han avslutar karriären.
År 2011 spelade han sin första riktigt stora turnering, Worlds Season 1, som gick av stapeln i Jönköping under DreamHack. De efterföljande fyra åren gick dock tyngre och skämten om Yiliang Peter "Doublelift" Pengs tomma troféskåp blev allt fler. Detta trots att han tillhörde de allra bästa spelarna i Nordamerika. Det var inte förrän 2015 som den nu 27-år gamla AD-Carryn vann sin första LCS-titel. I finalen mot TSM körde Doublelift och hans Counter Logic Gaming över motståndet och bärgade titeln efter 3-0 i matcher.

Den efterföljande Worldsturneringen gick dock inte alls som planerat och lite ironiskt blev LCS-titeln början på slutet som spelare i CLG. Redan efter Worlds blev Doublelift klar för konkurrenten TSM, en flytt som inte uppskattades av alla men som visade sig vara helt rätt för honom själv. Det efterföljande året resulterade i ännu en titel och under 2017 kom den tredje. Efter en flytt till Team Liquid vann Doublelift sedan fyra raka titlar innan det, efter en fiaskobetonad vårsäsong under 2020, åter blev en flytt tillbaka till TSM. Där vann 27-åringen sin åttonde LCS-titel, vilket också blir hans sista.

Under onsdagskvällen offentliggjorde Doublelift att han avslutar proffskarriären. I ett känslosamt inlägg berättar han om hur han övertalade sina föräldrar att låta honom åka till Sverige för att spela sin första turnering någonsin. Upplevelsen inspirerade honom att fortsätta sin satsning på esport och tillslut ledde det honom till åtta LCS-titlar, något som kanske inte var självklart från början när han inledde sin karriär. På den Nordamerikanska scenen uppstår nu ett tomrum som väntar på att fyllas, frågan är bara vilken spelare, om någon, som kommer lyckas mäta sig med Doublelift.


Artikelbild: Yicun Liu/Riot Games
2021-07-24 10:54
En supportspelare är vanligtvis inte den som får mest uppmärksamhet. I den här artikeln vill vi råda lite bot på detta och hylla tre av Sveriges bästa spelare att ha vid sin sida.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..