×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Worlds

Europa helt ute ur Worlds — G2 förnedrade i sista matchen mot Damwon

1
Efter att ett Europeiskt lag tagit sig till final två år i rad, 2018 Fnatic och 2019 G2, står det nu klart att Europa blir utan representant i årets Worldsfinal. Koreanska storfavoriten Damwon Gaming kontrollerade semifinalen mot G2 från start till mål och skickade ut dem med 3-1 i matcher.
Förra året blev koreanska DWG KIA utslagna i kvartsfinal när de ställdes mot G2 Esports men i år fick de sin revansch. Till skillnad mot förra året så var det faktiskt koreanerna som gick in i semifinalen som favoriter. Sedan uttåget ur förra årets turnering har de plockat in unge AD-Carryn Yong-jun "Ghost" Jang och med honom i laget har de dominerat i den inhemska ligan. G2 däremot, har haft ett tyngre år där de, trots att de vunnit båda LEC-titlarna, inte riktigt imponerat lika mycket som tidigare.

I den första matchen av bäst-av-fem serien blev det också tydligt att årets meta inte riktigt passar G2. Starka sololaners har alltid varit deras starka sida men i år har carryrollen skiftat mer mot junglers. I match ett tog Damwons junglespelaren, Kim "Canyon" Geon-bu, över matchen redan från start när han såg till att ge både sig själv och resten av hans lag en stor ledning. Till match två valde G2 lite överraskande att välja röd sida, trots att Damwon varit väldigt starka på den blå sidan, men det skulle visa sig att det inte var ett misstag.

Blev utklassade i sista matchen

Trots 25 raka segrar på den blå sidan hängde Damwon inte alls med när G2 drog upp tempot. Efter en tidig ledning kunde Européerna avsluta matchen utan problem och det såg plötsligt ut att kunna bli en match om finalplatsen. Damwons styrka under hela året har dock varit deras förmåga att anpassa sig efter sitt motstånd. Med starka mechanics och en överlägsen taktisk förmåga har det inte varit många som kunnat mäta sig med dem i många matcher.

Redan i match tre blev det tydligt att G2:s vinstmatch var ett undantag. Damwon draftade betydligt bättre och kunde återigen ta en övertygande seger vilket ledde till att de hade två chanser att säkra finalplatsen. Till match fyra valde G2 att välja hjältar som de är vana med att spela, men inte ens det hjälpte. Istället slutade det med en förnedring som sällan skådas på den högsta nivån när Damwon kunde vinna matchen efter bara 19 minuters spel. I finalen som spelas den 31 oktober ställs koreanerna mot kinesiska skrällen Suning.


Artikelbild: Yicun Liu/Riot Games
2021-07-24 10:54
En supportspelare är vanligtvis inte den som får mest uppmärksamhet. I den här artikeln vill vi råda lite bot på detta och hylla tre av Sveriges bästa spelare att ha vid sin sida.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..