×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Astralis bötfälls — betalade inte lagmedlemmars löner i tid

1
Märket Origen gick nyligen i graven och istället kommer laget att spela som Astralis i 2021 års LEC-säsong. Den danska organisationen som inte ens har hunnit spela en enda match under det egna namnet har dock redan hamnat i trubbel med den Europeiska ligan.
Under tisdagen meddelade LEC att Astralis tvingas böta 5 000 euro, motsvarande 51 600 kronor, på grund av försenade löner och den tillförordnade general managerns beteende. Förutom böterna kommer Astralis också att tvingas följa nya krav från ligan. LEC blev uppmärksammade på situationen när lagmedlemmar från Astralis hörde av sig till dem och berättade att de inte fått sina löner utbetalade, samt att den tillförordnade general managern uppträtt opassande. Ligan tog då kontakt med Astralis som omedelbart betalade ut lönerna och sedan lämnade fram bevis på att de uteblivna betalningarna kunde kopplas till danska lagar kombinerat med den mänskliga faktorn. LEC kunde senare bekräfta att det inte funnits något avsiktligt uppsåt att inte betala ut pengarna.

I samband med ligans utredning framkom det dock uppgifter som bekräftade att Astralis general manager inte uppträtt på ett sätt som förväntas av en manager för ett LEC-lag. Den tillförordnande managern ska bland annat ha framställt olika avtalsvillkor på ett felaktigt sätt i diskussioner med lagmedlemmarna och därutöver gjort sig skyldig till ett fall av verbalt övergrepp. Förutom 5 000 euro i böter tvingas den danska organisationen också att vidta interna åtgärder. Bland annat ska de öppna upp en direktlinje till ägarna där lagmedlemmar internt kan rapportera missförhållanden och lämna in klagomål på hur saker hanterats.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games
2021-07-24 10:54
En supportspelare är vanligtvis inte den som får mest uppmärksamhet. I den här artikeln vill vi råda lite bot på detta och hylla tre av Sveriges bästa spelare att ha vid sin sida.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..