×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Rogues tunga slut på Worlds — slutar sist i gruppen

1
Rogue kom till Worldsturneringen med förhoppningar om slutspel. Efter en tuff grupplottning stod det dock klart om att det inte skulle bli ett enkelt uppdrag. Under fredagen avgjordes gruppen men det slutade inte riktigt som svensklaget hoppats.
Rogue gick direkt in i hetluften under fredagen när de redan i den första matchen bara var seger som gällde. Motståndet JD Gaming låg nämligen tvåa i gruppen och innehade den sista slutspelsplatsen. Efter en stark inledning hade svensklaget ledningen i guld under den första kvarten av matchen, sedan tog kineserna över. Med Emil "Larssen" Larsson på en mer supportinriktad Orianna hängde det mesta på Steven "Hans Sama" Liv i teamfights, något som inte föll ut väl. JD Gaming hade nämligen Ekko, Camille och Sylas som alltid lyckades nå Rogues backline och i flera fighter kunde varken Larssen eller Hans Sama göra någon skada alls innan de föll.

När matchen var över efter 31 minuter hade JD Gaming säkrat segern och förmodligen skickat ut Rogue ur Worlds. För Européerna väntade en sista chans där man direkt ställdes mot storfavoriten DWG KIA. I fem minuter såg det ut som att Rogue kanske skulle hänga med i matchen, sedan tackade Damwon för kaffet och la i nästa växel. Trots flera desperata plays från Rogue så var det alltid koreanerna som lyckades bäst i fighterna och efter 23 minuters spel stod det klart att Rogues resa i Worlds var slut.

En tredjeplats i "dödens grupp" hade inte varit fy skam för ett lag som gått från botten till toppen på ett år, mycket tack vare rookien Emil "Larssen" Larsson som blommat ut till att bli en av Europas bästa midlaners. I placeringsmatchen mot PSG Talon visade det dock sig att det inte skulle bli någon tredjeplats för Rogue. Laget från Hong Kong, fulla av självförtroende efter en oväntad seger mot JD Gaming, kom ut och visade att deras region inte är något att skratta åt. I en 30 minuter lång mardröm för Rogue, som inte lyckades med något, kunde PSG säkra segern och därmed också tredjeplatsen i gruppen.

Tillslut blev det alltså en fjärdeplats i gruppen under organisationens första Worldsturnering. Även om det säkert svider för stunden så är det ett lag som har en ljus framtid. Med en mix av veteraner och unga spelare har de visat hur långt det går att nå bara man ger det lite tid. Om laget håller ihop inför nästa säsong lär de återigen vara med och slåss i toppen av LEC och det är troligt att vi kommer att få se Larssen och hans lagkamrater i Kina även nästa år.


Artikelbild: David Lee/Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..