×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

G2 missar gruppsegern efter dubbla förluster — ändå klara för slutspel

1
Grupp A är avgjord och efter stor dramatik blev det tillslut kinesiskt i topp före det Europeiska hoppet G2 Esports. Det innebär att amerikanska Team Liquid är utslagna, trots att man slog gruppvinnaren under torsdagen.
Avgörandet i grupp A inleddes med returmötet mellan G2 Esports och Team Liquid där de Europeiska mästarna fick sin revansch från förlusten senast. Det nordamerikanska laget var dock långt ifrån uträknat och efter en stark upphämtning där man slog både Machi Esports och kinesiska favoriten Suning levde hoppet om en slutspelsplats. Allt som behövdes var en seger för G2 i matchen mot Suning för att amerikanerna skulle få en chans att säkra slutspelsplatsen i en tiebreaker mot de sistnämnda.

Någon sådan blev det dock inte. Istället kunde kineserna enkelt besegra G2 och därmed tvingades de båda lagen spela en tredje match mot varandra för att avgöra vilka som skulle bli gruppsegrare. Tiebreakern blev nästan lika minnesvärd som lagens första match mot varandra. Trots att Suning fick en bra start på matchen och såg ut att ha det i sina egna händer kunde G2 komma tillbaka, som så många gånger förut. Luka "Perkz" Perković på Senna stod för en stark insats och när matchklockan tickade över 40 minuter var matchen helt öppen.

Suning som redan säkrat tre raka Baron Nashors men inte kunnat avgöra matchen tog också kommandot när den fjärde dök upp på kartan. Medan Européerna gick för sin fjärde drake kunde kineserna säkra sin Baron Nashor just i tid för att hinna ta fighten till G2 vid draken. Trots en Infernal Soul på samtliga G2-spelare var Européerna chanslösa, mycket tack vare en fin flank av Chen "Bin" Ze-Bin som med sin Gangplank eliminerade både Perkz och Rasmus "Caps" Winther och vann matchen åt sitt lag. Segern för Suning innebär att de nu är vidare som gruppettor medan G2 får nöja sig med andraseeden. Imorgon, fredag, avgörs nästa grupp där bland annat Rogue spelar.


Artikelbild: David Lee/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..