×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Skrällen: Doldissvensken med och slår ut MAD Lions ur Worlds 2020

1
De undvek fiasko i måndags men nu är MAD Lions ändå ute ur Worlds 2020, redan innan huvudturneringen börjat. Turkiska SuperMassive blev för starka och istället fick Play-in spelets ende svensk, SuperMassives midlaner Onur "Bolulu" Can Demirol, jubla.
Europeiska MAD Lions har haft en tuff Worldsturnering och igår, tisdag, fick den ett snöpligt slut. Europas fjärdeseedade lag ställdes mot turkiska SuperMassive i den första av Play-in spelets två utslagsomgångar och de fick problem redan från start. De Europeiska lejonen inledde med att spela sin specialuppställning på botlane med en farmande Wukong och "fastande" Senna. Det slutade i katastrof och SuperMassive kunde snabbt ta kontroll över både matchen och bäst-av-fem serien genom att ta hem segern.

MAD Lions junglespelare, Zhiqiang "Shadow" Zhao, har varit kritiserad under hela turneringen eftersom han inte alls levt upp till förväntningarna. Den unga junglaren har varit en skugga av sitt tidigare jag, men i match två fick han en liten personlig revansch. När SuperMassive såg ut att gå mot ännu en seger klev Shadow fram och lyckades stjäla Baron Nashor, vilket räddade matchen för MAD Lions som sedan kunde vända och vinna den.

Efter att SuperMassive ännu en gång imponerat i match tre var det med kniven mot strupen som MAD Lions gick in i match fyra. Där tog sig Européerna samman och kunde ta matchserien till en femte och avgörande match. Väl där såg MAD Lions ut precis som de gjort tidigare under turneringen. SuperMassive låste in Malphite på toplane och lejonen upplevdes rejält vilsna i en match som det turkiska laget kunde vinna på ett övertygande sätt. Segern innebär att de nu är vidare till en direkt avgörande match mot Unicorns of Love.CIS, där vinnaren når gruppspelet i Worlds. MAD Lions får packa väskorna och bege sig hemåt.

Skulle SuperMassive lyckas med att slå Unicorns of Love innebär det att samtliga svenskar i turneringen kommer att finnas med i gruppspelet. Den ende svensk som inte redan befinner sig där är nämligen doldisen Onur "Bolulu" Can Demirol. Svensken som spelat i Turkiet under största delen av sin karriär har haft en fin säsong med sitt SuperMassive och knackar nu på dörren till den riktigt stora scenen. Om de lyckas ta sig hela vägen återstår att se, matchen mot Unicorns of Love spelas idag, onsdag, efter det första utslagsmötet mellan Legacy Esports och LGD Gaming. Förväntad starttid är ca 11:00-12:00.


Artikelbild: David Lee/Riot Games

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..