×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Grupperna till Worlds 2020 klara — Fnatic mot TSM och mardröm för Rogue

1
I tisdags eftermiddag lottades grupperna till årets största turnering i League of Legends världen, Worlds 2020. Fnatic lottades in i samma grupp som klassiska Team SoloMid och Gen.G medan Rogue drog mardrömslotten. I deras grupp väntar nämligen koreanska mästarna Damwon Gaming och kinesiska tvåorna JD Gaming.
I tisdags lottades grupperna till både Play-in och huvudturneringen för årets världsmästerskap i League of Legends. I turneringen, som officiellt går under namnet Worlds, fick Fnatic en, på pappret, betydligt bättre lottning än förra året. Martin "Rekkles" Larsson och hans lagkamrater ställs nämligen mot klassiska TSM, Gen.G Esports och eventuellt LGD Gaming, om de sistnämnda tar sig vidare från Play-in. Trots att det europeiska storlaget kommer från en tuff säsong ska de gälla som favoriter att tillsammans med Gen.G ta sig vidare från gruppen.

För de andra europeiska lagen blev det blandade resultat i lottningen. Rogue som har två svenska spelare och en svensk coach i laget får det hett om öronen redan i sin första Worldsturnering. De europeiska treorna hamnade nämligen i samma grupp som de stora förhandsfavoriterna DWG KIA och JD Gaming. En tuff grupp där Finn "Finn" Wiestål och Emil "Larssen" Larsson kommer att möta några av världens bästa spelare i mid och toplane. För de europeiska mästarna G2 Esports ser det ut att bli en förhållandevis enkel grupp med kinesiska tredjeseeden Suning och Machi Esports från Taiwan.

De lottade grupperna kommer att fyllas på med ytterligare ett lag per grupp. Detta sker efter att Play-in spelet är färdigt och det blir klart vilka de sista lagen till huvudturneringen blir. I Play-in får Europas fjärdeseedade lag, MAD Lions, börja. Lejonen ska också ses som en av favoriterna till att ta sig vidare till huvudturneringen vilket innebär att Europa mest troligt kommer att ha ett lag i varje grupp när huvudturneringen startar. Hur grupperna till Play-in ser ut kan du läsa om längre ner.


Grupp AGrupp B
G2 EsportsDWG KIA
SuningJD Gaming
Machi EsportsRogue
TBD Från Play-insTBD Från Play-ins
Grupp CGrupp D
TSMTop Esports
FnaticDRX
Gen.G EsportsFlyQuest
TBD Från Play-insTBD Från Play-ins

Grupperna till Play-ins

För att avgöra vilka de sista fyra lagen till gruppspelet i huvudturneringen blir spelas Play-in. Där finns det fjärdeseedade europeiska laget, MAD Lions, som hamnat i en intressant grupp där de möter amerikanska Team Liquid och turkiska SuperMassive. För att kunna kvalificera sig till gruppspelet behöver lagen placera sig topp fyra i gruppen. Ettan går direkt till gruppspelet medan tvåan ställs i en direkt utslagsmatch mot vinnaren i mötet mellan trean och fyran, där segraren i utslagsmatchen sedan går till gruppspelet. Favoriter till att gå vidare är MAD Lions, Team Liquid, LGD Gaming och ryska Unicorns of Love. Worlds startar med play-ins den 25 september.


Grupp AGrupp B
Team LiquidLGD Gaming
MAD LionsPSG Talon
Legacy EsportsV3 Esports
SuperMassiveUnicorns of Love
INTZ EsportsRainbow7



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..