×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Fnatic förlorar LEC-finalen mot G2 trots en Rekkles i storform

1
Fnatic kom stärkta till söndagens final efter förra veckans 3-2 seger mot G2 Esports. Trots att Rekkles såg ut att vara i storform räckte det dock inte till mot de regerande mästarna. Ledda av en som vanligt fenomenal Caps kunde G2 säkra sin fjärde raka LEC titel.
För tredje gången i rad ställdes G2 Esports och Fnatic mot varandra i en LEC-final. Båda lagen stod på sju titlar var och det var inte bara sommarens pokal som stod på spel utan också möjligheten att bli det enda Europeiska laget med åtta inhemska titlar. Lagen möttes redan i förra veckans semifinal där det för första gången på länge slutade med Fnaticseger. Den såg dock ut att vara långt borta efter att G2 dominerat finalens första match, mycket tack vare Marcin "Jankos" Jankowski som med sin Shen var överallt på kartan.

Inför match två försökte Fnatic använda sig av alla knep de kunde, vilket ledde till att Gabriël "Bwipo" Rau spelade Zilean på toplane. Till en början såg det ut att fungera, för tillsammans med Oskar "Selfmade" Boderek på Hecarim kunde top-jungle duon forcera fram flera fighter som Fnatic vann. Det räckte dock inte hela vägen, trots att Martin "Rekkles" Larsson också i match två visade att han var i storform och pressade G2 till sitt yttersta. Efter 42 minuters spel kunde G2 eliminera alla Fnaticspelare och avsluta matchen.

Caps spelade på en helt egen nivå

Till match tre sattes svensken på Caitlynn, en hjälte som han väldigt sällan spelat, men trots det visade Rekkles återigen att han fortfarande bör inneha titeln som Europas bästa AD-Carry. För resten av Fnatics spelare gick det dock inte fullt lika bra och speciellt Tim "Nemesis" Lipovšek hade en tuff kväll. Rasmus "Caps" Winther utklassade sin motståndare och det var nog många Fnaticfans som drömde sig tillbaka till tiden när dansken spelade tillsammans med Rekkles istället för mot honom.

Trots att finalserien fick ett relativt snabbt slut, när G2 kunde säkra segern även i match tre, slogs det ett nytt tittarrekord när över en miljon tittare följde den avslutande matchen. Segern innebär att G2 nu har vunnit den Europeiska ligan inte mindre än fyra gånger i rad. För Caps, som innan dess vann två raka titlar med Fnatic, är det den sjätte raka titeln och dansken är på god väg att bli Europas störste spelare någonsin. Innan matchen blev 20-åringen också fullt välförtjänt utnämnd till sommarens MVP. Härnäst väntar Worlds för både Fnatic och G2 som tillsammans med Rogue och MAD Lions kommer att representera Europa under turneringen i september-oktober.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..