×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

875 dagar lång svit är bruten — Rekkles och Fnatic vinner en bo5 mot G2

1
Fnatic kom till semifinalen mot G2 Esports med vetskapen om att de inte vunnit en bäst-av-fem serie mot de regerande mästarna på 875 dagar. När lördagskvällens matchserie var avgjord kunde dock Fnatic sudda ut 875 och istället skriva 0.
Semifinalen mellan G2 Esports och Fnatic blev precis så spännande som den rekordstora online-publiken hoppats på. Trots att Fnatic inte vunnit en enda match mot G2 under hela 2020 så var det Martin "Rekkles" Larsson och hans lagkamrater som inledde bäst-av-fem serien bäst. I den första matchen kunde de nämligen ta en övertygande seger där Zdravets "Hylissang" Galabov stod för en av sina bästa matcher under säsongen samtidigt som Oskar "Selfmade" Boderek ännu en gång stärkte sina chanser för att bli utnämnd till slutspelets MVP.

Semifinalen lär inte bli ihågkommen som den mest välspelade matchserien, men det betydde inte att den var mindre underhållande för det. I match två fick Fnatic inte alls till sitt spel och Hylissang blev fångad ur position flertalet gånger. Rekkles på Jhin kunde inte kliva fram i fighterna och när G2 förstörde Fnatics nexus hade han en KDA på 0/2/0. Match tre såg också den ut att gå i G2:s favör när de redan efter 20 minuters spel förstörde Fnatics botlaneinhibitor. De blev dock lite för självsäkra och stannade kvar för länge i hopp om att avsluta matchen vilket ledde till att Fnatic kunde eliminera alla G2 spelare och sedan plocka upp Baron Nashor.

Vad som såg ut att bli en säker G2-seger blev istället en Fnaticvinst efter att man säkrat ytterligare en Baron Nashor och bokstavligen sprungit ner sitt motstånd med Selfmade på Hecarim i fronten. Att förlora en match som egentligen var vunnen hade nog satt sig i huvudet hos de flesta lag, men G2 är inte som något annat lag. De kom nämligen ut till match fyra och körde över ett Fnatic som endast säkrade fyra elimineringar på hela matchen. Segern för de regerande mästarna innebar att det skulle krävas en femte och avgörande match, precis som för ett år sedan när lagen möttes två gånger i slutspelet. Båda gångerna kunde G2 vända underläge i matcher för att sedan vinna titeln, så blev det dock inte här.

Caps nära att vinna matchen åt G2 - blev istället syndabock

I en gastkramande match, som svängde fram och tillbaka fler gånger än någon hann räkna, såg det ändå ut som att Fnatic skulle ta hem segern efter dryga 30 minuters spel. Rasmus "Caps" Winther vägrade dock att förlora mot sitt gamla lag och stod för en individuell prestation när han med LeBlanc decimerade motståndet. Med fyra G2-spelare mot Rekkles och Tim "Nemesis" Lipovšek verkade det som att G2 ännu en gång skulle få det sista ordet, men trots att G2 förstörde båda nexustornen så kunde Fnaticduon freda sin nexus och rädda matchen.

Det hela avgjordes sedan när Caps försökte eliminera Nemesis, men det blev istället Fnatics midlaner som fick det sista ordet. Med Caps nere kunde Fnatic springa rakt ner genom midlane och avsluta matchen. En seger som innebar att en 875 dagar lång svit tog slut. Det var nämligen så länge sedan Fnatic vann en bo5 mot G2 och det är också första gången de vinner en bo5 mot G2 sedan Caps gjorde det oväntade bytet från just Fnatic till G2. Den sista matchen sågs av en knappa 900,000 tittare, vilket var en ny högstanotering för sommarens säsong och frågan är nu om det rekordet slås ifall G2 tar sig hela vägen till finalen som spelas nästa söndag. Då krävs det att de vinner mot svensklaget Rogue på lördag.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..