×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

Telia Masters gruppspel avgörs ikväll — svensklagen toppar grupperna

1
Två av tre gruppspelsdagar är färdigspelade och efter tre matcher toppar Granit Gaming och UniQ Esports Club varsin grupp med tre raka segrar. Ikväll avgörs gruppspelet med de två sista matcherna och svensklagen har siktet inställt på semifinal.
Den nordisk-brittiska turneringen Telia Masters är i full gång och för de svenska lagen inleddes den första speldagen med succé. Så blev det även när dag två av gruppspelet summerades och både UniQ Esports Club och Granit Gaming är fortfarande obesegrade. I sin första match under onsdagen ställdes UniQ mot brittiska mästarna NVision Esports. Svenskarna inledde matchen bra men precis som mot Viking Esports fick de tufft i midgame. Tack vare ett starkt lategame med bland annat Shenghao "Air" He på Kassadin kunde de dock säkra segern och Air noterades till och med för en pentakill.

I deras andra match för kvällen blev det ett betydligt enklare motstånd när Isländska XY Esports med lätthet avfärdades. De dubbla segrarna innebär att UniQ nu toppar sin grupp med tre raka segrar. På delad andraplats ligger överraskningen BuzzKill och norska Viking som ställs mot varandra ikväll i en match där vinnaren har goda chanser att nå slutspel. För Sveriges andra hopp, Granit Gaming, var det det omvända som gällde under onsdagen. En stabil seger mot isländska Excess Success följdes upp med en lite jämnare match mot Irländska Munster Rugby Academy där Granit tillslut stod som segrare.

Med sina tre segrar delar de nu förstaplatsen i gruppen tillsammans med Finska KOVA Esports som också är obesegrade. De två möts klockan 19:00 ikväll i en match där vinnaren tar hem förstaplatsen i gruppen. Det står med andra ord en hel del på spel. Kvällens övriga matcher för svenskarna är Granit Gaming mot Plejehjemmet kalder klockan 20:00 och UniQ mot BuzzKill samt Guarp Gaming klockan 18:00 respektive 20:00. De flesta svenska matcherna sänds av FitnessKnugen på hans Twitchkanal.


Artikelbild: Riot Games

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..