×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Rogue fortsatt delad etta medan Fnatic klättrar till en tredjeplats

1
Helgens LEC var på det stora hela en succé för de svenska spelarna. Rogue fortsätter att dela förstaplatsen med MAD Lions, Fnatic tog sig upp på en delad tredjeplats medan Kryze och hans Excel är uppe på slutspelsplats efter två vinster.
Rogue med tre svenskar i organisationen och två på Summoner's Rift har hittills varit säsongens utropstecken. Tillsammans med MAD Lions toppar de tabellen och efter helgens matcher är de båda lagen fortfarande delade ettor på tio vinster var. För Rogue började helgen också bra med en seger mot Misfits Gaming. I en 40-minutersmatch fick publiken se ett Rogue som lugnt och metodiskt tog över mer och mer ju längre matchen pågick. Både Emil "Larssen" Larsson och Finn "Finn" Wiestål stod för stabila insatser med Twisted Fate respektive Cho'Gath.

I lördagens match mot G2 Esports blev dock inte lika glada miner. När Rogue i ledning efter 27 minuters spel blev bestulna på en Baron Nashor vände matchen helt. G2 kunde helt ta över teamfights, trots underläget, och efter 37 minuters spel var det också G2 som förstörde Rogues nexus. Som tur var för Rogue hade deras toppkonkurrenter, MAD Lions, också förlorat tidigare under kvällen vilket gjorde att de fortsatt delar på förstaplatsen.

För Fnatic började helgen tufft med en förlust mot just MAD Lions. På lördagen, när man ställdes mot Astralis, kunde de orange-svarta laget repa sig och säkra segern. Det krävdes dock att Zdravets "Hylissang" Galabov gick tillbaka till sin klassiska Pyke medan Gabriël "Bwipo" Rau fick lägga händerna på Gangplank. Om lördagens prestation räcker för att den kritiserade duon kan vinna tillbaka fansens förtroende återstår att se.

Den enda svensken som fick jubla två gånger om under helgen var Felix "Kryze" Hellström. Med sitt Excel Esports blev det först en seger mot SK Gaming och sedan en seger mot Team Vitality. Noterbart var att Excel länge låg under i de båda matcherna för att sedan tvärt vända och vinna. Segrarna innebär att man nu är uppe och delar på de två sista slutspelsplatserna tillsammans med G2 Esports och Origen.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games
2020-11-04 17:45
För att aima krävs självklart en bra mus, men minst lika viktigt för att lyckas inom esporten är ett stabilt tangentbord. På marknaden finns en uppsjö av olika märken som lovar dig guld och gröna skogar, men vilka är det egentligen proffsen använder? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram proffsens fem favoriter för att hjälpa dig i ditt val.
2020-11-09 14:05
2016 startade Fragbite tillsammans med Yalla en CS:GO-turnering med en prispott på 150 000 svenska kronor öppen för skandinaviska spelare. Många välkända namn har gästat sändningarna genom åren, namn som Viktor “vuggo” Jendeby, Fredrik “slop3” Wahlstedt, Fredrik “JAEGARN” Andersson, André “rich” Åkerblom och Alexander “rdl” Redl har alla medverkat i sändningarna.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..