×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

UniQ Esports Club besegrar Hybrid Esports — möter Granit Gaming i final

1
Det blev en spännande semifinal i Telia Esports Series Sweden när Hybrid Esports ställdes mot UniQ Esports Club. Mötet gick till tre matcher och tillslut var det UniQ som kunde säkra segern efter en överkörning i den avgörande matchen.
I torsdags blev UniQ Esports Club klara för semifinal efter att ha slagit Falkn i den första omgången av slutspelet. För måndagens semifinalmotstånd stod Hybrid Esports som länge hade finalplatsen säkrad men tillslut tappade dem den till Granit Gaming efter en tiebreaker. Semifinalen som också spelades i bäst-av-tre matcher inleddes med en jämn match där båda lagen visade att det nog kunde bli en lång kväll. Tillslut kunde dock UniQ, ledda av midlanern Shenghao "Air" He på Orianna, säkra segern efter en stor teamfightvinst.

I match två kom Hybrid tillbaka efter en stark uppvisning av Damian "Dambaj" Bajor som med sin Ezreal bland annat säkrade en pentakill. Tillslut hade AD-Carryn en KDA på 17/2/10 när Hybrid förstörde UniQs nexus. Inför den sista matchen gick UniQ för mer komfortabla hjältar och speciellt Martin "Yike" Sundelin imponerade med sin AP Shyvana. Redan efter 20 minuters spel kunde UniQ säkra matchens första Baron Nashor och efter det kunde inte Hybrid komma tillbaka. UniQ vann därmed den tredje och avgörande matchen vilket gör att de nu är klara för final och får en plats till Telia Masters, en lättnad för lagets manager Swift.

—Jag ska inte sticka under stolen med att det är en oerhörd lättnad att säkra en plats i finalen och inte minst i Telia Masters. Vi har haft det lite upp och ner under säsongen men har egentligen aldrig tvivlat på att vi har det som krävs för att ta oss hela vägen till finalen.

Ni gick in i säsongen som stora favoriter till att vinna ligan. Har ni lyckats leva upp till det favoritskapet?

—Hela konceptet med det här laget och tanken bakom det är att bygga det 13:e laget för NLC och kvala in. Det är väldigt lätt att vara biased i sådana här lägen, men jag är helt övertygad om att tar vi oss bara igenom Telia Masters och går in i NLC-kvalet, så tar den där NLC platsen! Vi visste ju även att vi har ett lag som ser väldigt bra ut på pappret och det är väl med all rätt att kalla oss ett favoritlag.

—Jag tycker dock själv inte att vi har levt upp till det i våra officiella matcher ännu, det har varit lite upp och ner som sagt, men det ligger ju på både management och spelarna att man lägger upp en gameplan innan och att spelarna känner sig redo för match. Att vi tog oss till Telia Masters nu blir som en nytändning och där vi kan bevisa att vi spelar riktigt bra tillsammans!

"Kul att en underdog visar att det går"

Swift berättar också att laget precis varit på en bootcamp tillsammans och att de nu är hemma efter en vecka i Uppsala. Gruppdynamiken och stämningen lär med andra ord vara på topp, vilket behövs när man nu ställs mot serievinnarna Granit Gaming i finalen. Granit har nämligen åtta raka vinster, eller nio om man räknar med tiebreakern mot Hybrid, och de är mest troligt väldigt sugna på att behålla den vinstsviten fram till Telia Masters. Att det blev just Granit Gaming i finalen är dock UniQs manager smått överraskad över.

—Jag tycker att det ska bli en riktigt intressant final. Jag hade nog inte tippat på Granit i en final baserat på mina egna fördomar, men de har gjort det bra och presterat när det väl gällt. I slutändan är det vad som räknas, så jag skulle säga att jag är lite överraskad men samtidigt kul att en "underdog" eller ett otippat lag visar att det går.


Finalen mellan Granit Gaming och UniQ Esports Club spelas på måndagen den 27 juli klockan 18:00 i bäst-av-fem matcher. Hela finalen kommer att sändas på Telia Esports Series Swedens Twitchkanal som du hittar här.


Artikelbild: Riot Games
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..