×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

UniQ Esports Club till semifinal efter rysare mot FALKN

1
Under torsdagskvällen spelades den första slutspelsomgången i Telia Esports Series Sweden och det visades på högklassig League of Legends från start. Efter två matcher stod det tillslut klart att UniQ Esports Club besegrat FALKN och storfavoriterna är därmed klara för semifinalen som spelas kommande måndag.
Redan i den första slutspelsomgången ställdes de svenska giganterna, Falkn och UniQ Esports Club mot varandra. Slutspelsmötet spelades i bäst-av-tre matcher och UniQ kom till spel med en självförtroendeboost från måndagens möte där de slog just Falkn. Det syntes också från start och efter en pigg inledning av bland annat junglern Martin "Yike" Sundelin hade UniQ en tidig ledning. Den försökte de sedan snabbt utnyttja när de redan efter 20 minuters spel startade en Baron Nashor. Falkn var dock med på noterna och i en teamfight kunde Kevin "Zpikee" Andersson säkra flera elimineringar med sin Karthus. Tyvärr för Falkn föll Zpikee i fighten vilket gjorde att de inte hade nog med damage för att själva gå för en Baron Nashor och resultatet blev att monstret fick stanna kvar på kartan.

Falkn fortsatte sedan att spela bra och kanske var de stärkta av att spela från samma plats under sin bootcamp. Precis innan den femte draken skulle dyka upp på kartan var lagen i princip helt jämna i guld. När det väl blev dags för fight igen stod dock UniQs toplaner, Erik "ZombieKungen" Arvidsson, för en tremanna knockup med sin Sion. Det slutade i katastrof för Falkn när både Yike och Alex "Mirbs" Holmin kunde göra enorm skada och UniQ kunde därmed säkra sin fjärde drake. Kort senare vann de ytterligare en teamfight vilket ledde till en Baron Nashor efter 30 minuters spel. Med Baronbuffen hade de sedan inga som helst problem att förstöra Falkns bas och segern var ett faktum efter 33 minuters spel.

Pressade att vinna match två inledde Falkn starkt och John "Sips" Solax och Nickolai "Bartholdy" Bartholdy stod tidigt för en fin dive på ZombieKungen. UniQ kom dock tillbaka in i matchen efter en stark teamfight vid draken och efter 20 minuters spel var det i princip helt jämnt i guld mellan lagen. Känslan var att fighterna vid drakarna skulle bli avgörande och så blev det också. Vid nästa fight vid draken lyckades Ludvig "Baloo" Grönlund få in en perfekt Taric ultimate som räddade hans lagkamrater medan de enkelt eliminerade tre Falknspelare. Med det numerära överläget kunde UniQ direkt säkra matchens första Baron Nashor.

Hoppet var dock inte helt ute för Falkn. Trots att de tappade en inhibitor på botlane fanns det fortfarande mycket kämpaglöd kvar i laget. I en teamfight i UniQs jungle eliminerade de tre motståndare i en överlägsen teamfightseger. Trots det hade UniQ fortfarande ledningen med 3,000 guld och det kom väl till pass när matchen avgjordes i en stor teamfight i midlane. Där lyckades återigen Baloo få till en perfekt ultimate med sin Taric och det som till en början såg bra ut för Falkn slutade i katastrof. UniQ kunde enkelt vinna både fighten och sedan matchen. De stora förhandsfavoriterna är i och med segern nu klara för semifinal där de ställs mot antingen Hybrid Esports eller Granit Gaming. Den matchen spelas på måndag klockan 18:00 och går att se här.


Artikelbild: Riot Games

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..