×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Svensken får chansen från start i TSM — spelar botlane med Doublelift

1
Till helgen gör ännu en svensk debut i en av de största ligorna i världen. Erik "Treatz" Wessén som under det senaste året spelat i TSM:s akademilag får nu chansen från start i TSM under helgens omgång av LCS.
TSM slog på stort inför sommarens säsong och värvade hem flerfaldiga LCS-vinnaren Yiliang Peter "Doublelift" Peng. Trots det har man inte lyft till de förväntade höjderna och laget ligger just nu på en tredjeplats i tabellen efter Cloud9 och Team Liquid. Inför helgens matcher har man därför valt att göra ytterligare en förändring i laguppställningen. Supportspelaren Vincent "Biofrost" Wang skickas ner till akademilaget medan svenske supporten Erik "Treatz" Wessén för första gången får chansen i LCS.

Sett till statistiken de båda spelarna uppvisat är bytet kanske inte speciellt konstigt. Biofrost har tillsammans med Choi "HuHi" Jae-hyun blivit eliminerad flest antal gånger av alla supports i ligan. Treatz, som spenderat drygt ett år i TSM:s akademilag, har däremot imponerat rejält. Svensken har flest assists av alla supportspelare i akademiligan, högst KDA i sin roll och har varit med på hela 74.4% av sitt lags elimineringar. För 24-åringen blir helgens matcher ett bra tillfälle att visa upp sina färdigheter och att han förtjänar en plats i den Nordamerikanska högstaligan.

Treatz inledde sin spelarkarriär i Giants Gaming och har under karriären spelat i lag som Dark Passage och Movistar Riders innan det i slutet av 2018 blev klart att TSM värvat svensken till sitt akademilag. Den första säsongen kantades dock av visaproblem och Treatz tvingades spela slutspelet sittandes ensam i Vancouver. TSM valde då att sätta upp en kartong föreställande svensken vilket fick stor uppmärksamhet. Trots att han inte kunde spela på plats vann dock TSM:s akademilag slutspelet och kartongen var självklart med när pokalen lyftes. Klockan 03:00 natten mot lördag spelar han sin debutmatch i LCS när TSM ställs mot 100 Thieves.

Foto: Colin Young-Wolff/Riot Games
Foto: Colin Young-Wolff/Riot Games



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..