×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Svenske coachens succé i Koreanska ligan — obesegrad efter tre matcher

1
Svenske Jakob "YamatoCannon" Mebdi blev första västerländska coach att ta över ett lag i den koreanska ligan. Nu har en vecka gått sedan svensken gjorde sin första match på plats och det har minst sagt gått väldigt bra.
I maj slog bomben ner i League of Legends världen. Svenske coachen, Jakob "YamatoCannon" Mebdi, blev nämligen klar som första västerländska coach i den koreanska ligan, LCK, när han presenterades som huvudcoach för Sandbox Gaming. På grund av COVID-19 dröjde det dock innan svensken kunde ansluta till sitt lag. Efter att först ha väntat på att få flyga till Sydkorea fick han sedan sitta i karantän i 14 dagar och se sitt lag förlora inte mindre än fem raka matcher.

Den fjärde juli fick 24-åringen tillslut följa med sitt lag till LoL Park, arenan där LCK spelas, och det slutade i succé direkt. Matchen mot Team Dynamics slutade med 2-1 seger och sedan dess har Sandbox fortsatt att vinna. I onsdags slog man Hanwha Life Esports med 2-0 i matcher och idag slog man självaste KT Rolster, som så sent som i onsdags slog obesegrade DRX.

Segrarna betyder att YamatoCannon hittills är obesegrad i LCK och att Sandbox har vänt från 0-5 i matcher till 3-5. Upp till den sista slutspelsplatsen är det inte heller långt och frågan är om YamatoCannon kan leda laget till slutspel direkt i sin debutsäsong. Sandbox Gaming spelar sin nästa match på torsdag den 16 juli och möter då nykomlingarna SeolHaeOne Prince. För den som vill följa YamatoCannon i LCK är det enklast att göra det via ligans engelska Twitchkanal.


Artikelbild: Inven

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..