×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Kryze om mötet med Wunder: "Mina mechanics är lika bra om inte bättre"

1
Efter en tuff start på säsongen har Excel Esports kommit igång ordentligt. För lagets svenske rookie, Felix "Kryze" Hellström, har det varit en spännande inledning och höjdpunkten var lördagens vinstmatch mot självaste G2 Esports.
Felix "Kryze" Hellström är Sveriges senaste tillskott på den högsta Europeiska League of Legends-scenen. 21-åringen spelade i den svenska ligan så sent som förra året men ställs nu varje vecka mot Europas bästa toplaners i LEC. Efter en tuff start på säsongen med fyra raka förluster har hans Excel Esports nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna. På lördagen ställdes man mot regerande mästarna G2 Esports och trots ett tidigt underläge så kunde man överraskande vända och vinna matchen.

Kryze berättar själv efteråt att han kände sig mer nervös än vanligt inför matchen mot G2 men ju längre matchen pågick, desto mer släppte det. Trots den tuffa starten säger 21-åringen att det varit en spännande inledning på LEC-karriären. Han ser också väldigt ljust på lagets chanser att nå ett slutspel. Just nu ligger man nämligen delad femma tillsammans med lag som bland annat Fnatic och Astralis.

—Det är väldigt jämnt just nu. Jag tror att vi har stora chanser att nå slutspelet och det hoppas jag verkligen att vi gör. Att sedan ta sig vidare till Worlds skulle också vara grymt.

Just Worlds är också det stora personliga målet för Kryze. Turneringen, som är den största inom League of Legends, har länge dominerats av Koreanska lag men på senare år har både Kina och Europa tagit sig långt i turneringen. Förra året avgjordes Worlds i just Europa och trots att G2 Esports tog sig hela vägen till final så föll de med 3-0 i matcher mot kinesiska FunPlus Phoenix.

Att nå Worlds under sin första säsong i en proffsliga är få förunnat och att Excel Esports för första gången i sin historia ska ta sig till turneringen känns kanske långsökt vid en första anblick. Men faktum är att den Europeiska ligan är mer öppen nu än den någonsin varit och dessutom har man fått ytterligare en plats till årets turnering. Worlds ligger dock längre fram, nu får Kryze istället sikta in sig på att prestera så bra som möjligt mot toppnamn som Martin "Wunder" Hansen och Gabriël "Bwipo" Rau. Något 21-åringen redan nu upplever att han gör bra.

—Jag tycker att min lane phase är lika bra som deras, men senare i spelet märks deras erfarenhet av när det kommer till macro. Men mina mechanics är lika bra som deras, om inte bättre.

Du har spelat en halv säsong i LEC men ingen match från studion ännu. Hur tror du att det kommer att påverka dig när det blir dags att återgå till LEC-studion och spela på en scen?

—Det kommer att vara en helt annan känsla, mycket mer nervositet och press, men jag tror att det kommer gå bra. Jag blir alltid lugn när jag väl kommer in i spelet, innan känns det lite mer nervöst. Sen har de andra som gjort det förut såklart en liten fördel.

Om Kryze klarar av att nå Worlds redan under sin första säsong återstår att se. Klart är att den unge svensken redan imponerat på Europas största scen och vinsten mot G2 var ytterligare en fjäder i hatten. Den andra halvan av säsongen kör igång 17 juli och då ställs Kryze mot två landsmän när Excel möter Rogue. Det blir en viktig värdemätare då Rogue just nu toppar tabellen tillsammans med MAD Lions.


Artikelbild: Stephanie Lindgren/DreamHack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..