×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Rekkles nemesis tackar för sig — hälsoproblemen sätter stopp

1
En åtta år lång karriär har nu fått ett slut för en av League of Legends-scenens bästa spelare. Kinesiska AD-Carryn Jian "Uzi" Zi-Hao meddelade idag att han väljer att avsluta proffskarriären på grund av skador och nyligen uppkomna sjukdomar.
Tvåfaldige LPL-mästaren och MSI-vinnaren Jian "Uzi" Zi-Hao har av många ansetts som världens bästa AD-Carry. Vid sidan av framgångarna har 23-åringen dock tvingats kämpa mot både skador och sjukdomar under sin åtta år långa karriär, vilket nu alltså sätter stopp för vidare spel. Uzi har under sin karriär tvingats till pauser från spelandet vid flera tillfällen men har trots det kommit tillbaka och ofta i god form.

Inför årets säsong fick han rådet av läkare att återigen ta en paus, den här gången var det dock inte bara hans handskada som spökade. 23-åringen berättar själv på sociala medier att han under förra årets läkarkontroll diagnosticerades med typ 2-diabetes och att det trots omläggningar i hans livsstil inte blivit bättre. Det i kombination med handskadan gör att han inte har samma möjlighet att tävla längre och därför väljer han nu att avsluta karriären.

En som flera gånger ställts mot Uzi och förlorat är svenske AD-Carryn Martin "Rekkles" Larsson. Fnatic-spelaren har flera gånger under karriären ställts mot Uzi i utslagsmatcher i stora turneringar och ofta förlorat. Inför Worlds 2019 hade Uzi vunnit hela åtta av nio möten spelarna emellan, men det blev tillslut ändå Rekkles som fick sista ordet. I gruppspelets sista match ställdes de båda rivalerna mot varandra och i en avgörande match om den sista slutspelsplatsen kunde Fnatic och Rekkles skaka av sig det spöke som förföljt dem och vinna mot Uzi och hans Royal Never Give Up.

Organisationen, RNG, som Uzi inledde karriären hos och som han har spelat för sedan 2016 skriver på Twitter att Uzi fortsatt kommer att vara en viktig medlem i RNG-familjen och att de kommer göra allt för att hjälpa honom i framtiden. Det var också tillsammans med RNG som Uzi tog sina två LPL-titlar och vann Mid-Season Invitational 2018. Trots framgångarna blev det dock aldrig en VM-titel för 23-åringen som förlorade finalen i både säsong tre och fyra mot Faker och SKT, respektive Samsung White.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..