×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Lundqvist Lightside vinner League of Legends-turneringen på Birdie 30

1
Under helgen gick Birdie 30 av stapeln online. I League of Legends-turneringen visade sig Lundqvist Lightside vara det starkaste laget då de säkrade Birdie 30-titeln med 2-0 i matcher över Vent Abusers.
På grund av COVID-19 blev det tidigare i vår klart att den anrika datorfestivalen, Birdie, skulle äga rum online. LAN:et som i vanliga fall går av stapeln i Uppsala öppnade därmed upp för att deltagare över hela Sverige, utan att resa, skulle kunna delta. Även turneringarna spelades precis som vanligt, men då evenemanget skedde online öppnade det upp för fler lag att anmäla sig. I League of Legends-turneringen kom totalt 34 lag till start klockan 18:00 på fredagskvällen.

Två, inom svenska LoL-sammanhang, välkända organisationer kom till start och de ställdes mot varandra redan i kvartsfinal. Efter en inledningsvis jämna match kunde Lundqvist Lightside ta hem segern mot Valhalla Vikings och avancera till semifinal. Där ställdes de mot Regem Esports i en match som Lightside klarade utan bekymmer. På andra sidan slutspelsträdet avancerade Vent Abusers, med bland annat Elias "Kakan" Edlund i laget, snabbt till final.

När Lundqvist Lightside ställdes mot Vent Abusers i finalen var de minst sagt dominans från de förstnämnda. Den första matchen i bäst-av-tre mötet slutade med att Vent Abusers gav upp efter 26-minuters spel. Returmatchen blev näst intill identisk med skillnaden att Vent Abusers fick en bättre start än i den första matchen. Det blev dock tydligt att Lundqvist Lightside var betydligt mer samspelta och efter 26 minuter hade man säkrat en 2-0 seger i finalen.

Birdie 30 League of Legends
1. Sverige Lundqvist Lightside — 5 000 kronor
2. Sverige Vent Abusers — 2 000 kronor i värdecheckar på Foodora
3-4. Sverige capri sun — 500 kronor i värdecheckar på Foodora
3-4. Sverige Regem Esports — 500 kronor i värdecheckar på Foodora
5-8. Sverige Valhalla Vikings — 500 kronor i värdecheckar på Foodora
5-8. Sverige Spårade göbbar — 500 kronor i värdecheckar på Foodora
5-8. Sverige Gross Gores Slavar — 500 kronor i värdecheckar på Foodora
5-8. Sverige Suras finest — 500 kronor i värdecheckar på Foodora


Artikelbild: Andersson Photo

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..