×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Korea

Bomben: YamatoCannon klar för Sandbox Gaming i LCK

1
Aldrig tidigare har en västerlänning agerat huvudcoach i den koreanska ligan LCK. Nu blir Jakob "YamatoCannon" Mebdi ligans första. Under fredagsmorgonen annonserade Sandbox Gaming svensken som deras nya huvudcoach.
Inför årets säsong meddelade svenske coachen Jakob "YamatoCannon" Mebdi att han inte skulle coacha något lag under vårsäsongen. Istället arbetade han som expert under Riot Games sändningar av LEC. Någon fortsättning i Europa blir det dock inte, varken som coach eller expertkommentator. Under fredagsmorgonen annonserades svensken som ny huvudcoach för koreanska Sandbox Gaming. I och med det blir han också den förste västerländska huvudcoachen i LCK.

YamatoCannon kommer till en början att utföra sitt arbete från Europa tills det är säkert att flytta till Seoul där Sandbox är baserade. Sydkorea har länge varit framgångsrikt i kampen mot COVID-19 men åkte nyligen på ett bakslag då mer än 100 personer uppges ha blivit smittade i nöjeskvarteren i Itaewon, Seoul. Någon resa över till Sydkorea lär det därmed inte bli riktigt ännu för YamatoCannon som vant sig vid att arbeta hemifrån under LEC-sändningarna som skett online sedan 20 mars. Svensken säger själv i ett videoklipp publicerat av organisationen att det betyder mycket att det koreanska laget tror på honom.

—Jag är otroligt glad och hedrad över att vara en del av Sandbox Gaming. Den här chansen betyder mycket eftersom den representerar ett väldigt stort förtroende. Jag tror att Sandbox spelare, ledare och de resurser som de har kommer att leda till många framgångar, säger YamatoCannon.

Innan jobbet för Riot Games coachade YamatoCannon lag som Team Roccat, Splyce och Team Vitality. Mest nämnvärt är säsongen med Vitality under 2018. Laget tog sig då till Worlds och var nära att ta sig vidare från "dödens grupp" efter att ha slagit Gen.G Esports två gånger och Royal Never Give Up en gång. Tillslut räckte det inte och RNG tillsammans med Cloud9 gick vidare till slutspel.

Endast en annan västerländsk coach har någonsin varit huvudcoach för ett koreanskt lag. Under slutet av 2018 till 2019 var den nuvarande LCK-kommentatorn, Nick "LS" De Cesare, huvudcoach för BBQ Olivers som spelade i den koreanska andradivisionen, Challengers Korea. Det är med andra ord en ny situation för samtliga inblandade och för YamatoCannon lär det nya jobbet bli en stor utmaning på fler sätt än språket. Den senaste säsongen slutade nämligen i katastrof för Sandbox Gaming som var nära att åka ur LCK. Tillslut lyckades man kvala sig kvar, men laget som tidigare prenumererat på topp 4-placeringar lär ha mycket högre ställda mål inför sommarens säsong.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..