×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Caps om varför han lämnade Fnatic: "Såg inte att vi kunde vinna Worlds"

1
I en frågestund på sin YouTubekanal valde Caps att berätta om varför han lämnade Fnatic för G2 i slutet av 2018. Enligt dansken plågades Fnatic av flertalet problem som man inte la ner tillräckligt med energi på att lösa. Därför såg han inte att laget hade någon chans att vinna Worlds, vilket var en anledning till att han valde G2 i slutändan.
2018 slog bomben ner på den Europeiska League of Legends-scenen. Då meddelade nämligen G2 Esports att de gjort klart med Fnatics nya midlanestjärna, Rasmus "Caps" Winther. Att Caps lämnade ett lag som tagit sig hela vägen till final i Worlds, något ett Europeiskt lag inte gjort sedan säsong 1, fick många att höja ögonbrynen. Ett och ett halvt år senare har dansken hunnit med att vinna Mid-Season Invitational, som första Europeiska lag, och spelat ytterligare en final i Worlds. I en video på 20-åringens YouTubekanal där han svarar på fansens frågor berättar han varför han egentligen valde att lämna Fnatic för G2.

—Fnatic hade en hel del problem som lag och jag kunde inte se att vi skulle kunna vinna Worlds. Jag tyckte att G2 var laget som hade en uppställning, organisation och coachstab med högst chanser att vinna Worlds, säger Caps i videon.

Midlanern som tidigt fick smeknamnet "Baby Faker" berättar också att laget hade problem som de inte kunde lösa under årets gång. Istället valde man att sätta problemen åt sidan och försöka lösa dem vid ett senare tillfälle, något som inte lyckades. Enligt Caps själv blev han också överraskad när Fnatic tog sig till final i Worlds eftersom det fortfarande fanns så många olösta problem i laget. 20-åringen säger också att det aldrig kändes som att de hade några vinnande spelidéer och att det i segrarna mot Edward Gaming och Cloud9 kändes som att Fnatic vann på grund av att motståndarna spelade dåligt och inte att man själva spelade bra.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..