×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

YellOwStaR och svenske AD-Carryn mästare — LDLC tar hem EU Masters

1
Internet och League of Legends världen fick se Polen och stora delar av LoL-scenen sluta upp bakom K1CK Neosurf inför finalen i European Masters. Trots alla bilder på Puki Style och hejaropen "POLSKA GUROM" blev det dock fransk seger när YellOwStaR och svenska AD-Carryn Hades tog hem titeln i årets första EU Masters.
Inför vårens säsong bestämde sig den tidigare Fnatic-legendaren Bora "YellOwStaR" Kim att göra comeback som spelare. 28-åringen som var nybliven pappa hade tidigare rollen som coach i franska LDLC OL men spelandet verkade han inte ha tappat. Efter en bra grundserie slutade LDLC etta men inför slutspelet bestämde man sig ändå för att göra en förändring i botlane. Joosep "Monk" Kivilaan fick lämna och in kom svenske AD-Carryn Volkan "Hades" Dinçer.

Det blev dock ingen succé från start då LDLC förlorade finalen i den franska ligan med 3-0 mot GamersOrigin. Man reste sig dock från förlusten och efter flera imponerande uppvisningar, bland annat av danske junglespelaren Kristian "TynX" Østergaard, befann man sig i final i European Masters. På andra sidan väntade ett K1CK Neosurf som inte bara hade hela Polens stöd i ryggen, utan stora delar av League of Legends-scenen.

POLSKA GUROM och Puki Style var överallt

Som en löpeld spred sig nämligen memen om Łukasz "Puki Style" Zygmunciak och när det var dags för finalen klockan 18:00 på söndagen hade bland annat lag som T1, Fnatic och FC Schalke 04 polacken som profilbild på Twitter. I Twitch-chatten spammades det som blivit ett klassiskt polskt hejarop i League of Legends-sammanhang, "POLSKA GUROM". Trots allt det blev det tillslut en 28-åring som fick kröna karriären med ännu en titel.

LDLC inledde nämligen starkt och trots att K1CK flera gånger kom tillbaka kunde de säkra segern i den första matchen av bäst-av-fem mötet. I den andra matchen hade polackerna säkrat fyra drakar vilket innebar en Ocean Soul men trots det kunde LDLC hitta en väg tillbaka i matchen. Mycket tack vare Hades och YellOwStaR kunde man nämligen vinna den avgörande teamfighten trots att K1CK säkrat en Elder Dragon och 2-0 i matcher var ett faktum.

Nyblivne pappan mästare

Den tredje matchen blev också den sista. Trots att Polackerna, ivrigt påhejade av Twitch-chatten, tog en tidig ledning i matchen kunde YellOwStaR och Hades vända den. I en stor teamfight vid Baron Nashor efter 38 minuters spel kunde det franska laget ta en överlägsen seger vilket ledde till att man också kunde säkra segern i matchen och vinsten i turneringen. Ett slut som hämtat från filmernas värld var därmed YellOwStaR ännu en gång mästare. Nu återstår det att se om den 28-årige pappan fortsätter även över sommarens säsong.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..