×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Quadra kill för XDSMILEY räcker inte — GamersOrigin ute ur EU Masters

1
Nio svenskar gick in i EU Masters gruppspel, sju tog sig till kvartsfinal. Efter att GamersOrigin förlorat kvartsfinalen mot K1CK Neosurf med 2-1 i matcher står det nu klart att det bara är en svensk kvar när turneringen går in i sitt slutskede.
Den uppskjutna kvartsfinalen mellan GamersOrigin och K1CK Neosurf gick av stapeln under torsdagskvällen. Den svenska duon med Ludvig "SMILEY" Granquist och Morgan "HustlinbeasT" Granberg som imponerade i gruppspelet fick dock ingen kanonstart på slutspelet. Efter att ha säkrat sin fjärde drake redan efter 22 minuter kunde de polska motståndarna i K1CK enkelt vinna den första matchen i bäst-av-tre mötet.

Svenskarna och deras lagkamrater repade sig dock snabbt och i match två var det ett helt annat GamersOrigin som kom till spel. En tidig teamfight vid Rift Herald slutade med att GamersOrigin kunde eliminera samtliga K1CK-spelare och efter 15 minuters spel hade de en ledning med 5 000 guld. Trots att XDSMILEY var fenomenal med sina Miss Fortune ultimates blev det franska laget väldigt tveksamt och det var inte förrän de dansat runt Baron Nashor i fyra minuter som de faktiskt vågade sig på att ta den.

Quadra kill för XDSMILEY

K1CK gjorde sitt bästa för att eliminera så många motståndare som möjligt men lyckades bara fälla en av GamersOrigin-spelarna. Med baronbuffen och en stor guldledning såg det ut som att GamersOrigin bara skulle behöva promenera ner genom valfri lane och vinna matchen. Det blev dock lite mer nervöst än så. I en teamfight inne i K1CK:s bas såg det polska laget ut att gå segrande ur striden men efter en perfekt Miss Fortune ultimate av XDSMILEY, som resulterade i en quadra kill, kunde det franska laget tillslut vinna matchen.

Kvartsfinalen gick därmed till en sista och avgörande tredje match, som blev mycket jämnare än de två första. Efter 25 minuters spel var det nästintill jämnt i guld lagen emellan men K1CK hade lyckats säkra tre drakar vilket nästintill tvingade GamersOrigin att slåss om varje kommande drake. Det blev dock inte kring en drake som allt avgjordes. I två stora teamfights som kom nära inpå varandra kunde Marcin "iBo" Lebuda briljera med sin Aatrox. I den andra av de två säkrade polacken en triple kill, vilket ledde till att K1CK kunde säkra segern.

Hades enda svensk kvar

Förlusten för GamersOrigin innebär att ytterligare två svenskar får lämna turneringen. Det är nu bara Volkan "Hades" Dinçer i LDLC OL som är kvar när European Masters går in i slutskedet med semifinaler och final. I den första semifinalen som går av stapeln imorgon, lördag, klockan 18:00 ställs Hades och hans LDLC mot de polska mästarna AGO Rogue. Ett lag som de besegrat i två av tre matcher under årets gruppspel. Matchen följs som vanligt via EU Masters Twitchkanal.


Artikelbild: Timo Verdeil/GamersOrigin

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..