×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

YellOwStaR på botlane med svensken — då är LDLC i semifinal för första gången

1
Tisdagen blev inte den svensksuccé som de flesta hoppats på i förhand. Mousesports fick nämligen tidigt ge sig mot AGO Rogue vilket innebär att Promisq och Jeskla får lämna turneringen. Bättre gick det dock för Fnatic-legendaren YellOwStaR och hans svenska AD-Carry, Hades, som var med och ledde LDLC OL till seger.
Under tisdagskvällen spelades de två första kvartsfinalerna i European Masters. Tre svenskar fanns bland de fyra lagen som gjorde upp och det var Jesper "Jeskla" Klarin Strömberg och Hampus "Promisq" Abrahamsson i Mousesports som var först ut. Det tyska laget inledde bäst men efter ett katastrofalt försök till en dive på botlane föll samtliga fem spelare och AGO Rogue: midlanespelare, "Czekolad" säkrade en triple kill. Därefter gick det bara utför för Mousesports och matchen var över på 25 minuter.

De tidigare LEC-svenskarna och deras Mousesports var sedan tvingade att vinna nästa match för att hålla liv i bäst-av-tre mötet. Den andra matchen blev dock i det närmaste en exakt upprepning av den första då det tyska laget försökte sig på ytterligare en tidig dive på botlane. Precis som den första gången slutade det med katastrof och de tappade alla medlemmar samtidigt som Pawel "Woolite" Pruski säkrade en triple kill. Mousesports försökte ta sig tillbaka in i matchen igen men lyckades aldrig och tillslut förlorade de efter 27 minuter.

Dansken stal showen

I kvällens andra kvartsfinal ställdes två lag som aldrig tidigare varit i semifinal mot varandra. Franska LDLC OL har ofta varit favoriter i EU Masters men aldrig fått till det medan BT Excel ofta varit en underdog som heller aldrig tagit det där sista steget. Sett ur svensk synvinkel var matchen extra intressant då AD-Carryn Volkan "Hades" Dinçer numera håller till i LDLC, men ur internationell synvinkel var något annat ännu mer intressant.

Tidigare Fnatic-spelaren Bora "YellOwStaR" Kim hade nämligen gjort comeback inför årets säsong efter en tid som manager och coach, senast i just LDLC. På andra sidan ställdes han mot en annan LEC-veteran i Raymond "KaSing" Tsang. Tillslut blev det dock varken Hades, YellOwStaR eller KaSing som matchen handlade om. Istället stal en dansk showen med en imponerande insats i djungeln.

Hades eliminerad för första gången på sju matcher

Kristian "TynX" Østergaard inledde, precis som i gruppens tiebreakers, med att vara överallt. Dansken hade tre elimineringar redan efter 10 minuters spel och LDLC hade det mesta. Efter 20 minuter blev Hades eliminerad för första gången på sju matcher, men inte ens det spelade någon roll. Efter 24 minuter hade det franska laget säkrat alla buffar som gick att säkra och två minuter senare föll BT Excels nexus.

Precis som i kvartsfinalen mellan AGO Rogue och Mousesports blev match två en repris på den första. TynX hade varit med på tre elimineringar redan efter 7 minuters spel och tillsammans med midlanern Vincent "Vétheo" Berrié tog duon över matchen helt. Efter 15 minuter ledde LDLC med 5 000 guld och BT Excel hade aldrig riktigt chansen att komma tillbaka. När deras nexus föll efter 28 minuters spel hade matchens ende svensk ännu en gång undvikit att bli eliminerad. Vilket innebar att han på 10 matcher endast blivit eliminerad två gånger.

Fler svenskar i farten ikväll

Segern innebär att LDLC nu är i semifinal för första gången någonsin i European Masters. En stark bidragande orsak har också varit deras botlaneduo med svenske Hades och veteranen YellOwStaR. Om det kommer att räcka mot AGO Rogue i semifinalen låter vi vara osagt, men sannolikheten att en svensk kommer att spela final i EU Masters har ökat för varje speldag. Ikväll, onsdag, spelar svenskarna i Fnatic Rising och GamersOrigin kvartsfinal. Sändningen startade 18:00 och ni följer den här.


Artikelbild: katesports

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..