×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Hades med bäst KDA i turneringen — sju svenskar vidare till slutspel

1
Efter att LDLC OL vunnit sin tiebreaker blev det under söndagen klart att hela sju av nio svenskar tagit sig vidare till slutspelet. En som hittills imponerat ordentligt är svenska AD-carryn Volkan "Hades" Dinçer som just nu toppar KDA-statistiken på 37 i KDA. Det är hela 30 mer än tvåan Damien "Shemek" Soulagnet.
Inför söndagens tiebreakermatcher hade sex av nio svenskar tagit sig vidare från gruppspelet till kvartsfinalerna. Under söndagen hade ytterligare en svensk chansen att göra det. Volkan "Hades" Dinçer och hans LDLC OL ställdes mot Vodafone Giants i en avgörande match där vinnaren skulle kvalificera sig för slutspel och dessutom få chansen att utmana AGO Rogue om gruppsegern.

TynX hade stor show

I matchen mellan de franska tvåorna och de spanska mästarna var det franska LDLC som inledde bäst. Kristian "TynX" Østergaard var överallt med sin Graves och efter 15 minuters spel hade LDLC en ledning med 6 000 guld. Tynx hade också ett uppseendeväckande stort level-övertag gentemot Giants motsvarighet, Leon "Lamabear" Krüger, som var hela fyra levels bakom den danske LDLC-junglaren.

Efter 22 minuters spel kunde det franska laget säkra Baron Nashor och tack vare en tidigare väl använd Rift Herald hade de öppen gata in i Giants bas. Det spanska laget grep dock det sista halmstrået och lyckades försvara sin Nexus trots att båda tornen föll. Därefter dröjde det fyra minuter innan LDLC återigen kunde ta sig in i motståndarnas bas och den här gången lyckades de också avsluta matchen och säkra slutspelsplatsen.

Att eliminera Hades verkar omöjligt

Direkt efteråt ställdes det franska laget mot AGO Rogue i en match om förstaplatsen i gruppen. Det polska laget inledde bäst men LDLC lyckades säkra en Cloud Soul redan efter 23 minuter. Tre minuter senare kunde de också säkra Baron Nashor och med den avsluta matchen. I och med segern blir LDLC etta i gruppen och får därmed, på pappret, en lättare lottning i slutspelet.

Deras svenska AD-Carry, Hades, utmärkte sig under kvällen med att stå för två perfekta matcher. 19-åringen har nu en smått otrolig KDA på 37 efter åtta matcher i turneringen, bara hans lagkamrater och spelarna i Movistar Riders har spelat lika många. Svensken är också överlägsen i just den statistiken då Damien "Shemek" Soulagnet som har näst bäst KDA ligger på 7.4.

Kvartsfinalerna lottades direkt efter att de sista tiebreakermatcherna spelades och sett med svenska ögon blev det en drömlottning. Samtliga svenskar hamnade nämligen i varsina kvartsfinaler och några svenskmöten blir inte möjliga förrän i semifinalerna. Kvartsfinalerna inleds med de två första matcherna imorgon, tisdag, och avslutas med de två resterande på onsdag. Nedan ser ni de fyra matcherna som väntar.

Kvartsfinaler

Mousesports vs. AGO Rogue
Tisdag 5 maj
LDLC OL vs. BT Excel
Tisdag 5 maj
Movistar Riders vs. Fnatic Rising
Onsdag 6 maj
GamersOrigin vs. K1CK Neosurf
Onsdag 6 maj


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..