×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Hades och hans LDLC tvingas till trevägs tiebreaker

1
Efter en intensiv onsdagskväll där AGO Rogue vann samtliga av sina tre matcher står det klart att Grupp B kommer att avgöras i ett trevägs tiebreak. Där väntar en avgörande match för svenska Hades och hans LDLC OL när de ställs mot Vodafone Giants i en direkt utslagsmatch.
Under onsdagskvällens European Masters var det dags för Grupp B att avgöras. LDLC OL med svenska AD-Carryn Volkan "Hades" Dinçer hade ett bra utgångsläge och på förhand såg det ut som att de skulle göra upp med Vodafone Giants om förstaplatsen i gruppen. Redan i deras första match för kvällen stod det dock klart att de kanske skulle få rikta in sig på att klara slutspelsplatsen överhuvudtaget.

AGO Rogue som förlorat mot både LDLC och Giants i den första halvan av gruppspelet hade nämligen chansen att ta sig vidare, om de vann sina matcher under kvällen, och det började bra för polackerna. I deras första match ställdes de mot just LDLC och det slutade i en övertygande seger för Rogue. I och med den segern satte de press på LDLC inför fransmännens match mot obesegrade Giants.

Hades imponerade med Varus

Matchen mellan de båda topplagen blev som väntat jämn men trots att Brian "Bando" Ferrando stod för en rad, minst sagt, tveksamma ingripanden var det LDLC som hela tiden låg steget före. Efter att ha säkrat en Infernal Soul, två Baron Nashors och en Elder Dragon kunde fransmännen tillslut också vinna matchen. För Hades slutade det hela i en perfekt match när svensken stannade på 6/0/6 i KDA med Varus.

Hades och LDLC:s plats i slutspelet blev dock inte säkrad där. Giants fortsatte nämligen på förlorarspåret och föll också mot Rogue. Det innebar att LDLC var tvingade att vinna kvällens sista match för att säkra ett trevägs tiebreak mellan dem, Rogue och Giants. I den sista matchen ställdes de visserligen mot gruppens strykpåse Defusekids som inte vunnit en match, men med tanke på motståndet de haft så hade holländarna ändå stått för en stabil insats i sina matcher.

LDLC:s toplane-problem fortsatte

Defusekids började också matchen bra och Bando såg återigen ut att agera sänke för LDLC. Toplanern hade en riktigt jobbig inledning där han föll tre gånger under matchens 15 första minuter. Tack vare hans lagkamrater hade dock det franska laget ändå ledningen i guld då de lyckades säkra matchens två första drakar. 25 minuter in i matchen säkrade LDLC matchens första Baron Nashor, helt utan att Defusekids försökte utmana och trevägs tiebreakern såg ut att komma ännu närmare.

Med Baronbuffen i deras händer såg fransmännen ut att vilja avsluta matchen så snabbt som möjligt. Det tog heller inte länge innan de befann sig i Defusekids bas och knackade på dörren. Väl där möttes det knappt av något motstånd och trevägs tiebreakern mot Rogue och Giants var säkrad. Hades stod återigen för en perfekt match med 2/0/7 på Varus och det krävs att svensken fortsätter hålla en hög nivå om LDLC ska ha en chans att vinna gruppen.

I trevägs tiebreakern ställs det franska laget först mot Giants i en utslagsmatch där förloraren är ute ur EU Masters. Vinnaren ställs sedan mot Rogue i en match om förstaplatsen i gruppen. Tiebreaker matcherna kommer att spelas på söndag och sker efter att alla övriga grupper är färdigspelade. Ikväll fortsätter EU Masters med Grupp A. Där ska totalt fyra svenskar fördelat på tre lag slåss om de två sista slutspelsplatserna. Sändningen börjar klockan 18:00 på Twitch.



Artikelbild: Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..