×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

LCS

Cloud9 och Evil Geniuses vidare till semifinal

1
Efter nio veckor med säsongsspel var det äntligen dags att gå in i LCS-slutspelet i lördagskväll. Efter helgens två matchserier står det klart att Cloud9 och Evil Geniuses går vidare till semifinal där de gör upp om en plats i finalen. Samtidigt åker 100 Thieves och FlyQuest ner till förlorarsidan av bracketen där Team SoloMid och Golden Guardians väntar.
Slutspelet inleddes med matchserien mellan Evil Geniuses och FlyQuest i lördags. FlyQuest började bäst i den första matchen när de gick hårt på Evil Geniuses botlane. I minut fem skickade FlyQuest allt de hade botlane, både junglaren Lucas "Santorin" Tao Kilmer Larsen var där och toplanern Omran "V1PER" Shoura tpade in. FlyQuest kunde i och med det säkra first blood på Evil Geniuses Tristan "Zeyzal" Stidam. Trots det kunde inte FlyQuest utöka sin ledning, utan Evil Geniuses farmade på bra och kunde en liten ledning. FlyQuest slog tillbaka och kunde ta tillbaka guldledningen efter ännu en kill, efter det såg det ut som att FlyQuest hade kontroll. Men när det närmade sig Barondags hade EG andra planer. Evil Geniuses krossade FlyQuest i en teamfight precis vid Baron i minut 21, fyra kills och inga deaths för EG som direkt efter teamfighten kunde ta Baron. Efter det tog EG kontroll och kunde vinna matchen efter en teamfight i midlane i minut 28. Andra matchen blev jämn, det skilde knappt mer än 1000 guld mellan lagen enda fram till minut 21, där ännu en gång EG vann en teamfight. Det blev ingen Baron den här gången då Dennis "Svenskeren" Johnsen dog, men EG tog full kontroll över mappen. Men cirka 3-4 minuter senare kunde EG ta både Baron och deras tredje drake vilket blev nådastötet för FlyQuest och EG skaffade sig matchboll med 2-0 i matchserien.

FlyQuest gav inte upp, de bytte ut V1per mot Colin "Solo" Earnest inför match tre. Efter att ha spelat jämnt med EG i early gamesen hittills kunde de i match tre ta ledningen early och den här gången diktera matchen, mycket tack vare inbytte Solo. Trots FlyQuest stora ledning skulle Evil Geniuses dra ut på matchen, men till slut blev FlyQuest för mycket för genierna när de förlorade en teamfight i minut 38-39 vilket ledde till ett krossat nexus för EG. Match fyra blev ännu en gång en jämn historia. Bägge lagen bytte kills för kills och turrets för turrets. Guldledningen var ena sekunden hos EG och i nästa hos FlyQuest. Det dröjde fram till slutet av minut 24 innan Evil Geniuses kunde ta matchens första stora guldledning efter att ha tagit Baron. Efter det styrde EG tempot, men FlyQuest skulle inte gå ner utan en fight. De satte upp ett starkt försvar och höll sig vid liv när EG pushade och förstörde botinhibitorn och midinhibitorn. I minut 31 kunde EG ta sin andra Baron för matchen, men FlyQuest var där och kunde vinna teamfighten och få död på tre EG medlemmar. Matchen stagnerade en stund innan FlyQuest kunde plocka upp en Mountain Dragon soul i minut 36. Men tre minuter senare, när FlyQuest skulle försöka contesta Baron såg Daniele "Jiizuké" di Mauro chansen att ulta in i FlyQuests bas som Taliyah och backdoora. Svenskeren flög även hann in med sin Pantheon ult och tillsammans kunde de nästan förstöra FlyQuest nexus, de var bara en autoattack ifrån, men FlyQuest kunde få död på dem. Men de tre resterande EG medlemmarna vann en miniteamfight och kunde pusha in och förstöra nexuset några sekunder efter att Jiizuke och Svenskeren dött. Därmed vinner Evil Geniuses matchserien med 3-1 och går vidare till semifinal medan FlyQuest knuffas ner till förlorarsidan av bracketen där de får möta Golden Guardians . Matchen mellan FlyQuest och Golden Guardians spelas ikväll klockan 22:00 och den går att se här.

Matchserie nummer två mellan Cloud9 och 100 Thieves spelades ut i söndagskväll. Oftast brukar man säga att seriespel och slutspel är helt olika, men för seriesuveränen Cloud9 såg det ut som en vanlig dag på jobbet. Cloud9 krossade 100 Thieves i match ett genom att snabbt ta ledningen. De utökade sin ledningen med kills här och där, turrets och farmade helt enkelt bättre än tjuvarna. Cloud9 tog Baron i minut 21 och hade då en guldledningen på över 5000. Sju minuter senare var matchen, Cloud9 vann med en guldledning på cirka 14 000(!) guld. Match två såg i princip likadan ut, Cloud9 tog snabbt övertaget och kontroll över matchen. De hade guldledningen som bara blev större och större. Efter 15 minuters spel stod det 9-1 i kills i Cloud9s favör och de hade cirka 8000 mer guld än 100 Thieves. I minut 18 kunde seriesegrarna till och med öppna upp 100 Thieves bas utan Baron då de förstörde både topinhibitorn och midinhibitorn. Tre minuter senare tog de Baron obestritt, efter det tog det bara ungefär 1,5 minut innan Cloud9 förstörde 100 Thieves bas. Ännu en gång slutade matchen med ett guldövertag på cirka 14 500(!) guld i Cloud9s favör.

Efter två överkörningar kom 100 Thieves ut mycket bättre i match tre och de kunde till och med ta ledningen när de fick död på Robert "Blaber" Huang när klockan stod på 05:30. Killen på Blaber ledde direkt till en Mountain Drake och 100 Thieves hade en guldledning på cirka 800 guld. Tjuvarna kunde dock inte utöka sin ledning, utan Cloud9 var tätt bakom. När klockan stod på 12 minuter spelade hittade Cloud9 en kill toplane och plötsligt hade Cloud9 hämtat in på 100 Thieves guldmässigt. Efter det kunde Cloud9 ta ledningen, men den här gången sprang de inte iväg med den utan 100 Thieves var tätt bakom fram till minut 25 då Cloud9 kunde ta två turrets midlane. Tre minuter senare tog Cloud9 Baron efter en vunnen teamfight midlane och två minuter efter det, i minut 30, hittade Cloud9 en fight i 100 Thieves jungle som blev matchavgörande. Därmed vinner Cloud9 matchserien med 3-0 och går vidare till semifinal där Evil Geniuses väntar medan 100 Thieves får möta TSM i förlorarsidan av bracketen. Matchen mellan 100 Thieves och TSM spelas imorgon klockan 22:00 och den går att se här.


Artikelbild: Oshin Tudayan/Riot Games.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..