×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Skrev kontrakt värt över 20 miljoner — nu vill Dignitas dumpa honom

1
I slutet av 2019 gjorde Dignitas klart med Heo “Huni” Seung-hoon. Den tidigare Fnatic- och SKT T1-spelaren skrev då på ett två-årskontrakt som ryktades ge honom en lön på 23,4 miljoner kronor. Nu meddelar Dignitas att de gett Huni möjligheten att lämna laget inför sommarens säsong.
Efter att man misslyckades med att få en plats i LCS-franchisen till 2018 meddelade Dignitas under 2019 att man köpt upp Clutch Gaming och därmed skulle vara tillbaka till 2020-års säsong. Som första värvning skrev man ett två-årskontrakt med stjärnan Seung-hoon "Huni" Heo (tidigare Clutch Gaming). Ett kontrakt som ryktades vara värt över 23,4 miljoner kronor för koreanen. Många experter ifrågasatte huruvida den tidigare Fnatic- och T1-spelaren var värd den enorma summan pengar och svaret på det kom direkt efter vårsäsongen av LCS.

Dignitas misslyckades nämligen med att ta sig till slutspel, trots att man vann fyra av sina fem sista matcher klarade man inte av att säkra slutspelsplatsen. Efter att ha besegrat TSM i grundseriens sista match hamnade man i ett trevägs-tiebreak mot Immortals och Golden Guardians. Där blev det först seger mot Immortals men i den avgörande matchen mot Golden Guardians blev det förlust och laget missade därför slutspelet.

I samband med den första slutspelsomgången som gick av stapeln under natten mot söndag, svensk tid, gick sedan Dignitas ut på Twitter och meddelade att de låter Huni utforska sina möjligheter att skriva på för ett annat lag inför sommarens säsong. Var den omskrivne koreanen nu fortsätter sin karriär återstår att se, men det verkar inte troligt att det blir en fortsättning i Dignitas trots att 22-åringen har ett och ett halvt år kvar på kontraktet.

Toplanern själv har inte kommenterat det hela mer ingående annat än att han citerat sin organisations tweet och skrivit att alla DM är välkomna och uppskattade.



Artikelbild: Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..