×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Veckans LEC — svenskmötet äger rum online

1
Ikväll har det blivit dags för den näst sista veckan av LEC:s totalt nio veckor långa grundserie. Matcherna skulle ha spelats redan under förra veckan men sköts upp på grund av COVID-19. I den här artikeln tar vi en titt på hur det går för alla svenskar, vilka de möter och vad som blir extra intressant att titta på under helgens två speldagar.
Förra veckan gick inte som planerat för den Europeiska ligan, LEC. Tanken var att ligan skulle fortgå men inför en tom studio där varken publik eller press skulle tillåtas. En dryg timme innan showen skulle dra igång kom dock beskedet att ligan istället skulle skjutas upp då en i personalen misstänktes ha varit i kontakt med en person sjuk i COVID-19. Till skillnad från Kinesiska LPL och Koreanska LCK blir det dock ingen längre paus för LEC som är tillbaka redan nu, en vecka senare.

Ur ett svenskt perspektiv så är det framförallt lördagen som blir extra intressant. Då ställs nämligen Martin "Rekkles" Larsson och hans Fnatic mot Rogue, där svenskarna Emil "Larssen" Larsson och Finn "Finn" Wiestål spelar. Senast lagen möttes var det Fnatic som gick segrande ur matchen där Rekkles noterades för karriärens nionde pentakill. Det är med andra ord troligt att det är ett rejält revanschsuget Rogue som kommer till spel på lördag.

Helgens matcher för Fnatic och Rogue

Fredag:
G2 Esports vs. Rogue

Lördag:
Fnatic vs. Rogue

Att titta lite extra på:

Hur kommer onlinematcherna att fungera? Får vi se lagspikes, internetleverantörer som krånglar eller blir nätet i Danmark överbelastat för att många är hemma och använder Netflix? Frågorna är många och svaren får vi ikväll när hela LEC-apparaten ska rullas igång utan Berlinstudions resurser.

Att inte titta på alls:

Den här veckan drar vi ett streck över rubriken här ovan. Istället uppmanar vi alla att titta på så mycket esport som möjligt såhär i Coronatider. Även om lagen inte påverkas sportsligt på samma sätt som fotbollslagen oroar sig många för vad som händer om sponsrande företag får problem. Därför är det viktigt att visa att det finns en stor målgrupp som följer esport även i svåra tider.

Se matcherna på Riot Games Twitchkanal eller deras YouTubekanal.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..