×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Veckans LEC — dags för nytt svenskmöte när Fnatic ställs mot Rogue

1
Ikväll inleds den näst sista veckan av LEC:s totalt nio veckor långa grundserie. På spelschemat finns bland annat returmötet mellan svenskarna i Fnatic och Rogue. I den här artikeln tar vi en titt på hur det går för alla svenskar, vilka de möter och vad som blir extra intressant att titta på under helgens två speldagar.
Förra veckans matcher bjöd på ombytta roller för de båda lagen med svenska spelare i. Martin "Rekkles" Larsson och hans Fnatic inledde med att slå SK Gaming innan man förlorade toppmötet mot G2 Esports efter ett misstag vid Baron Nashor. För Finn "Finn" Wiestål och Emil "Larssen" Larsson i Rogue gick det bättre då man stod för sin tredje 2-0 vecka efter vinster mot Team Vitality och MAD Lions. De dubbla vinsterna innebär att man nu delar fjärdeplatsen med Misfits Gaming men så har man också de, på pappret, två tuffaste matcherna i helgen.

Först ut ikväll är Fnatic som ställs mot Excel Esports i ett brittiskt derby (båda organisationerna är från Storbritannien). Den senaste matchen lagen emellan vanns av Fnatic och det återstår att se om Excelcoachen Joey "YoungBuck" Steltenpool, tidigare i Fnatic, får triumfera över sitt gamla lag eller om det blir två raka förluster för holländaren. För Rogue väntar riktigt tufft motstånd när man ställs mot G2 Esports. Senast lagen möttes visade dock Rogue att de under en bra dag kan rubba G2, om än bara lite. Då fällde Martin "Wunder" Hansen avgörandet med sin toplane Soraka.

Chans till revansch för Rogue på lördagen

På lördag har det äntligen blivit dags för returmatchen mellan Fnatic och Rogue. Då får vi se hela tre svenskar samtidigt på Summoner's Rift och räkna med att det är ett revanschsuget Rogue som kommer att stå på banan. De som såg matchen senast minns kanske slutminuten där Rekkles stod för sin nionde pentakill i karriären innan Fnatic skickade hem Rogue med en förlust i bagaget. Matchen är också extra viktig för de båda lagen då det just nu är riktigt jämnt kring slutspelsstrecket och toppen av tabellen.

Rogue är endast två segrar före Excel som är precis utanför slutspelsplatsen och med tanke på att det är G2 och Fnatic som står på de blåkläddas meny vore åtminstone en seger oerhört viktig. Man har dessutom bara en seger upp till Fnatic och Origen som delar andraplatsen och kan man knipa en match mot G2 eller Fnatic bäddar det för ett kliv uppåt i tabellen under den sista veckan.

Fnatic behöver inte oroa sig för att missa något slutspel men de är mest troligt intresserade av att knipa första eller andraplatsen. Om ingenting oväntat händer blir det dock svårt för de orangea att ta hem förstaplatsen då man förlorat båda matcherna mot G2. Andraplatsen har man däremot inom räckhåll men Astralis har samma antal segrar och det står 1-1 i inbördes möten så varje seger Fnatic kan ta blir viktig i kampen om andraplatsen.

Helgens matcher för Fnatic och Rogue

Fredag:
G2 Esports vs. Rogue

Lördag:
Fnatic vs. Rogue

Att titta lite extra på:

När det kommer till matchen mellan Rogue och Fnatic finns det en intressant sak att följa, vem är egentligen sveriges bästa Larsson? Är det Martin Larsson eller är det Emil Larsson? Allt avgörs på lördag klockan 21:00, det får man som svensk LoL-intresserad inte missa!

Att inte titta på alls:

Efter de inledande två-tre katastroftipsen här får man kanske anse att allt återigen är som vanligt. SK Gaming och Vitality ska man som tittare hålla sig borta ifrån, om man nu absolut inte älskar League of Legends i alla dess former. Då får man för all del se matcherna de spelar, även om det innebär en del lidande.

Se matcherna på Riot Games Twitchkanal eller deras YouTubekanal.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..