×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Riot flyttar MSI till Juli — flera ligors sommarsäsonger tidigareläggs

1
Riot Games flyttar årets Mid-Season Invitational från maj till juli och i samband med det tidigareläggs också sommarsäsongen för flera ligor. Anledningen ska enligt Riot vara osäkerheten kring spridningen av COVID-19 som orsakas av Coronaviruset.
Spridningen av COVID-19 fortsätter att ställa till problem inom esportvärlden. Efter beslutet om att LEC-finalen skulle flyttas från Budapest till studion i Berlin kommer nu nästa smäll. Riot har bestämt sig för att senarelägga årets Mid-Season Invitational till juli. Turneringen skulle egentligen ha ägt rum i Maj men på grund av det rådande läget i världen valde Riot först att skjuta upp offentliggörandet av spelplatsen och nu också hela turneringen.

—Att flytta turneringen till sommaren ger den största sannolikheten för att alla nuvarande reserestriktioner upphävs vilket ger lag världen över möjligheten att resa och tävla på ett säkert sätt, säger Riots head of esports John Needham.

Det är dock inte bara MSI som kommer att flyttas. Även de olika ligorna i världen, likt LEC och LCS, kommer att flyttas. Det blir dock inte till ett senare datum utan ett tidigare, något som enligt Riot görs för att minimera påverkan på resten av kalenderåret. Den Europeiska ligans sommarsäsong kommer att starta redan den 22 maj och hur det här påverkar finalen som är tänkt att spelas i Malmö är i dagsläget oklart.

I och med flytten av både MSI och de regionala ligorna har spelutvecklaren också tagit beslutet att ställa in Rift Rivals 2020 i de regioner där turneringen skulle ägt rum. Det innebär att publiken i Europa och Nordamerika inte kommer att få se de tre bästa Europeiska och Nordamerikanska lagen göra upp om vilken världsdel som är bäst i väst.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..