×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

LCS

Broxah har anlänt till Nordamerika — Inledde sin LCS karriär med en vinst och en förlust

1
Efter tre skakiga veckor kan nu Team Liquid äntligen spela med sin nya junglare Mads "Broxah" Brock-Pedersen. Broxah och Team Liquid har under de inledande LCS-veckorna haft strul med visum och har på grund av det fått spela sin akademijunglare Shern "Shernfire" Cherng Tai. Men förra veckan blev Broxahs visum beviljat och han fick påbörja sin LCS-karriär i helgen.
I lördagens första match var det äntligen dags för Mads "Broxah" Brock-Pedersen att spela sin första match för sitt nya lag Team Liquid mot Immortals. Men hans LCS-debut gick inte riktigt som planerat. Två minuter och 50 sekunder in i matchen gick Broxah för en invade på Immortals botsidejungel, men han blev sedd på en ward i river. Jake "Xmithie" Puchero och Nickolas "Hakuho" Surgent såg det och gick snabbt till anfall. Broxah blev CCad till döds och gav upp first blood till Immortals som gick upp i ledning guldmässigt. Och Immortals skulle inte släppa taget om sin ledning, de spelade kontrollerat och utökade sin ledning sakta men säkert. Team Liquid orkade inte kämpa sig tillbaka utan Immortals kunde efter 33 minuters spel vinna matchen.

Team Liquid och Broxah skulle dock få glädja sig med en vinst när de vann mot jumbolaget Counter Logic Gaming i söndags. Matchen var relativt jämn fram tills Team Liquid använde Rift Heralden botside i minut 12. Efter det började Team Liquid bygga upp en ledning och började ta full kontroll över mappen. Blott sju minuter senare hade Team Liquid fått förstört CLGs botinhibitor efter en vunnen teamfight. Bara någon enstaka minut efter Team Liquid tagit inhibitorn tog de Baron och efter det var det game over för CLG. Broxah tog sin första vinst i LCS och Team Liquid ligger nu näst sist tillsammans med 100 Thieves och Evil Geniuses med 3-5 i matcher.

För övrigt fortsatte Cloud9 ta hem seger efter seger. De vann mot både TSM i lördags och Evil Geniuses natten mot tisdag. Därmed ligger Cloud9 etta i tabellen med 8-0 i matcher, 3 poäng före tvåorna FlyQuest och Immortals. TSM stod för en 0-2 vecka efter att ha förlorat mot först Cloud9 och i söndags mot Flyquest. Golden Guardians, som många trodde skulle vara absolut sist inför säsongen, fortsätter att visa framfötterna. De vann båda sina matcher i helgen mot jumbon CLG och Dignitas. Dignitas, som började säsongen lika bra som Cloud9, har fallit efter de senaste veckorna. De slutade veckan med 1-1 i matcher efter att de vunnit mot 100 Thieves i lördags och förlorat mot Golden Guardians i söndags. Efter att Flyquest vann mot TSM i lördags fortsatte de veckan med att slå 100 Thieves natten mot tisdag, därmed fick Flyquest full pott denna veckan med 2-0 i matcher samtidigt som 100 Thieves gick 0-2 denna veckan. Evil Geniuses fick med sig en vinst mot Immortals i söndags innan de förlorade mot Cloud9 natten mot tisdag.

Artikelbild: Riot Games