×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Norden

Hybrid Esports och Dusty blir de två sista lagen till Nordic Championship

1
Efter stor dansk dominans i de tidigare kvalen tog de svenska lagen ett kliv framåt under det sista kvalet till Nordic Championship. SEL-laget Hybrid Esports lyckades också kvalificera sig för vårsäsongen men trots att de länge såg ut att få ytterligare ett svenskt lag med sig dit så blev det tillslut isländska Dusty som knep den sista platsen.
Igår spelades det sista kvalet till vårsäsongen av Nordic Championship. Totalt har det spelats fyra kval där de två bästa lagen från varje kval kvalificerat sig för vårens säsong av den nordiska ligan. Precis som väntat blev det fyra riktigt tuffa kval med en hel del favoritfall och inför gårdagens kval hade inte mindre än fyra danska lag kvalificerat sig för ligan.

Under söndagens kval var det dock inte de danska lagen som imponerade mest utan de svenska. Lundqvist Lightside, Granit Gaming, Rnglol Rammus, Sex månader av nätter gör oss bättre, Hybrid Esports och Infernal Void hade alla tagit sig till semifinal på de båda sidorna av bracketen. Saknades gjorde däremot tvåan från förra säsongen, Falkn, som inte alls fick till det och därmed missar spel i den nordiska ligan.

Svenska spelaren hjälpte till att slå ut svensklaget

Efter riktigt jämna semifinaler klarade Lundqvist Lightside, Rnglol Rammus och Hybrid Esports av att säkra segrar och fick därmed spela en sista match om platserna till Nordic Championship. I den ena finalen ställdes Lundqvist Lightside mot isländska Dusty, som slog ut Granit Gaming i semifinalen, medan Hybrid ställdes mot Rnglol Rammus med tidigare Godsent-spelaren, Oliver "Raxhy" Hovstadius i spetsen.

I matchen mellan Lundqvist Lightside och Dusty kunde det svenska laget inledningsvis ta ledningen men islänningarna tog sig sakta men säkert in i matchen igen. Med svenske toplanern Markus "Quinncidence" Tobin på Ryze blev också det isländska laget tillslut för starkt och efter att de säkrat Baron Nashor och Quinncidence stått för en triple kill kunde de vinna matchen och därmed kvalificera sig för vårsäsongen av Nordic Championship.

Ett SEL-lag till Nordic Championship

Det betydde att det alltså inte blev någon maxutdelning för de svenska fansen, men med två svenska lag i den andra finalen skulle åtminstone ett svenskt lag kvalificera sig för spel i Nordic Championship. Där kunde SEL-laget Hybrid Esports inleda bäst och de hade länge ett stabilt grepp om matchen. Efter fint spel av Jakob "Cookie" Fransson och Marcus "xPriskornet" Vittrup Priskorn tog sig Rnglol Rammus tillbaka in i matchen.

Efter 30 minuters spel var ställningen i antal elimineringar nästan helt jämn, 18-17 i Hybrids favör, och det hela avgjordes tillslut i en teamfight där SEL-laget kunde avgå med segern. Det innebär att Hybrid och Dusty nu blir de två sista lagen till Nordic Championship Spring som inleds i Februari. En som säkerligen är sugen på att prestera bra där är Alex "Mirbs" Holmin som imponerade i söndagens kval och som på kort tid har spelat SEL-final med Hybrid, final i Telialigaen med Fact och nu alltså är klar för Nordic Championship med sitt svenska lag.Artikelbild: Petter Elstad/Telialigaen

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..