×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

Två danska lag klara för Nordic Championship — tungt för de svenska lagen

1
Det blev danskt i topp när det andra kvalet till vårens säsong av Nordic Championship avgjordes. Efter flera tuffa matcher, där bland annat två isländska lag överraskande tog sig till varsin final, kunde de danska lagen Hillerød Esport och Atlando Esport vinna varsin sida av bracketen och är därmed klara för vårsäsongen.
I det första kvalet till vårens säsong av Nordic Championship dominerade svenska Godsent och tog sig vidare som ett av två lag. I det andra kvalet, som spelades idag, gick det dock tyngre för de svenska lagen som inte ens nådde final. Desto bättre gick det för de danska lagen Hillerød Esport och Atlando Esport som imponerade på varsin sida av bracketen.

Inget Falkn i finalen

Hillerød Esport, som är regerande danska mästare i Danish Esports League, inledde med att besegra svenska Centrix E-sport. Det följdes upp med segrar över både norska Riddle Esport och svenska Infernal Void. De flesta trodde nog att de då skulle få sällskap av Falkn i finalen men så blev det inte. Det svenska laget föll nämligen tungt mot isländska Sansdarotilamenug i semifinalen. Islänningarna kunde dock inte fullborda bragden och istället kunde Hillerød vinna en ensidig final.

Under lördagen var danska Atlando Esport endast en seger ifrån att kvalificera sig för vårsäsongen men då satte Godsent stopp för de planerna. Idag fick de dock revansch. Efter att ha slagit svenska Dragonborn Esport ställdes de mot sina landsmän, först Fortress i kvartsfinalen och sedan Vipers Inc i semifinalen. Två matcher som de kunde vinna vilket säkrade dem en plats i finalen mot isländska Dusty.

Slog ut norska storfavoriten

Det isländska laget hade, på vägen mot finalen, överraskande slagit ut storfavoriten Nordavind men matchen mot Atlando blev tuffare. Det danska laget kunde, i en väldigt jämn match, sakta men säkert ta en ledning och sedan dryga ut den, mycket tack vare toplanern "Andreasfwk" på Riven och AD-Carryn Thor "Thor" Juul på Draven. Tillslut klarade inte Dusty, med två svenskar i laget, av att försvara sig längre och Atlando blev därmed det andra danska laget för dagen att kvalificera sig för Nordic Championship 2020.

Två av fyra kval har nu spelats och endast ett svenskt lag har kvalificerat sig. Falkn som förra säsongen slutade på en fin andraplats och gjorde bra ifrån sig under play-in till European Masters har inte alls fått till det och behöver höja sig om de ska lyckas ta en plats i turneringen. Nästa kval går av stapeln den 11 januari klockan 12:00 och det sista kvalet spelas dagen efter, den 12 januari klockan 12:00. Efter det vet vi vilka åtta lag som spelar i vårsäsongen av Nordic Championship 2020.




Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..