×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Mayumi enda kvinnan i turneringen när hon debuterar för INTZ

1
I söndags debuterade den kvinnliga League of Legends-spelaren Júlia "Mayumi" Nakamura för sitt brasilianska lag INTZ e-Sports. I och med det blev hon också den enda kvinnliga spelaren i Superliga ABCDE 2019 som är en turnering arrangerad av den Brasilianska föreningen för esport-klubbar, ABCDE.
Det Brasilianska League of Legends-laget INTZ e-Sports lanserade i våras en satsning kallad "Projeto Invocadoras". Den skulle fokusera på att inkludera kvinnor inom esport. Målet var att förbereda en kvinnlig spelare för att spela i professionella matcher inom League of Legends. Satsningen mynnade ut i att laget i somras skrev kontrakt med två kvinnliga spelare, "Yatsu" och Júlia "Mayumi" Nakamura. I söndags blev Mayumi den första av dem att göra debut för INTZ när hon spelade i matchen mot Uppercut esports under turneringen Superliga ABCDE 2019.

Debutmatchen gick felfritt och Mayumi stannade på 1/0/15 i KDA på hjälten Nautilus men då mötet med Uppercut esports spelades i bäst-av-tre matcher blev det ytterligare två matcher för brasilianskan. Efter en mycket jämn andra match kunde Uppercut säkra segern och ta det hela till en avgörande match. Där såg det länge ut som att INTZ skulle vinna matchen men en mindre bra teamfight resulterade i ytterligare en förlust och uttåg ur turneringen. Mayumi, som var missnöjd med resultatet, tackade så mycket för stödet efter matchen och hoppades på att vara tillbaka nästa år.

INTZ grundare, Lucas Almeida, skriver på Twitter att laget skrev kontrakt med de båda kvinnliga spelarna med fokus på en plan för 2021 men att Mayumi under träningsmatcher visat att hon redan nu var redo för debut. Huruvida vi får se Mayumi spela i den Brasilianska ligan, CBLOL, under nästa år är inte klart. INTZ som har vunnit ligan inte mindre än fyra gånger satsar på att ta revansch efter sommarens finalförlust mot Flamengo eSports.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..